fbpx

Istoria taberelor de familie

Povestea taberelor noastre

img

Toate poveștile încep cu a fost odată. A noastră a început în urmă cu 10 ani, în vara anului 2012. Venea vara și căutam o familie mai mare în mijlocul căreia să ne petrecem vacanța. Căutam oameni care să semene cu noi, în special cu mine (Mira) și Zoran, doi copii blonzi iubitori de natură și tălpi goale în iarbă, de mâncare la ceaun, de povești, de joacă și râsete, de cățărat în copaci, de îmbrățișări, de simplitate, de dormit sub cerul liber. Am reușit să găsim 8 familii. Alături de mama și încă două prietene, am pus pirostriile primului ceaun cu povești – Iulie 2012, prima tabără de familie Lumea lui MOMO, prima tabără de familie din România, primele 10 corturi instalate într-o curte din satul Nocrich, județul Sibiu. Am gătit, am spălat vase, toalete, am măturat, ne-am jucat cu copiii, am modelat în lut, am cules flori din drumețiile de peste deal, am frământat pâine, am cusut și am copt biscuiți. Așa au fost primii de 3 ani.

Taberele noastre de familie au început, ca mai toate lucrurile pe care le-am făcut pentru prima dată, ca o joacă și un experiment. În vara lui 2012, eram singurii organizatori de tabere de familie la vremea aceea. Putem spune că suntem creatorii, pionierii acestui concept unic. Am început cu o tabără pe vară si în scurt timp am ajuns să avem trei, fiecare dintre acestea fiind aproape sold out încă din anul anterior.

Dragă Mira, taberele tale sunt ca o prăjitură care îți hrănește sufletul și care îți dorești să nu se termine niciodată. La mulți ani!
Miruna IoaniPărinte

10 ani de tabere și peste 360 de familii

img

Și uite așa au trecut 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 și 2021.

Căutăm mereu locuri departe de cotidian, de zgomotul urban, locuri necunoscute și neumblate, pe care ulterior ajungem să le promovăm și să le facem cunoscute pentru frumusețea lor. Umblăm în țara-n lung și-n lat. În cei 10 ani de tabere, au fost cu noi peste 360 familii de români sau mixte, care locuiesc pe întreg teritoriul României, dar și peste granițe.

andreea călinescu

Andreea Călinescu — Tabără în familie cu „Lumea lui Momo”

Povestea Andreei Călinescu și a familiei sale despre zilele petrecute în tabără începe cu intenția lor și căutarea unui „unui alt gen de vacanță în familie”, o vacanță care, așa cum mărturisește ea, să-i bucure pe toți trei și care să-i apropie.

Citește