Mira Loghin, miracolina tuturor

Mira Loghin este fondatorul şi vizionarul Lumea lui Momo. După o îndelungată experienţă în managementul comunicării, după mai mult de 15 ani în care a îmbrăcat ţinute business, Mira a decis să schimbe totul pentru haine mai lejere, pentru o viaţă fără etichete şi fără constrângerile formalismului. Pentru ea totul a început odată cu citirea cărţii Momo a lui Michael Ende, despre care spune că i-a schimbat viaţa. Şi avea în acel moment o viaţă pe care cei mai mulţi dintre noi am pune eticheta “plină de succes”. Dar cum între timp devenise şi mama lui Zoran, a decis că e momentul potrivit să schimbe nu doar priorităţile, ci şi parcurgerea timpului împreună.

Pentru Mira, Lumea lui Momo a devenit un mod de fi şi a trăi, în care crede cu toată fiinţa. A pus aici tot ce îşi doreşte fi pentru copilul ei şi toţi copiii acestei lumi.

“Am imaginat un mediu informal (un concept de viaţă, mai degrabă) pentru adulţi şi copii, pentru a da împreună o altă valoare timpului pe care îl trăim zi de zi. O comunitate solidă de părinţi şi copii care susţine învăţarea prin joacă, creativitatea liberă, explorarea în siguranţă, observarea şi ascultarea”, povesteşte Mira.

Siguranţa emoţională şi jocul sunt cuvintele-cheie din jurul tuturor activităţilor de la Lumea lui Momo. De ce? Pentru că prima este vitală pentru evoluţia sănătoasă a oricărui copil, iar cea de-a doua este principala modalitate de învăţare a copilului. Pentru copii, totul e o joacă, de la spălatul pe mâini, până la aşezarea literelor în formă alfabetică. Iar acolo unde noi, adulţii, avem tendinţa să vedem sarcini obligatoriu de bifat pe parcursul unei zile, copiii văd doar noi spaţii de explorat.

Sigur că nu e uşor să dai în mintea copiilor şi să devină ocupaţia ta numarul 2. Nici pentru Mira nu e uşor şi de multe ori viaţa de simplu angajat i se pare mult mai comodă decât cea de antreprenor. Mai ales că şi-a ales un concept pentru care nu există un model de urmat. Dar Mira are, ca şi copiii, mentalitate de explorator. De aceea studiază, ascultă, experimentează şi pune în practică doar ceea ce rezistă testelor. Şi singurul lucru cu care nu se joacă este siguranţa emoţională a copiilor. Pentru că atunci când copiii sunt acceptaţi şi iubiţi necondiţionat, fără judecată sau dorinţă de îndreptare, lumea chiar devine un loc mai bun pentru fiecare dintre noi. Aceasta este convingerea ei fermă. Aşa că nu întâmplător, în urmă cu 3 ani, odată cu întâlnirea magnetică cu Monica Reu, şi-a dat seama că metoda creată de Marshal Rosenberg, cea a comunicării non-violente, a comunicării empatice, este calea către inima ei şi inimile altora. Atunci a început o formare profesională de viitor Trainer Certificat NVC care să ofere nu doar cunoaştere, practică, dar și expertiză.

Și totuşi locul ei preferat este printre părinţi şi copii, la joacă sau la îndrumat părinţii să crească. Pentru că şi ea aici creşte cel mai mult.

Dacă vreţi să o cunoaşteţi pe Mira, vă invităm să deschideţi uşa de la Lumea lui Momo. Iar când ajungeţi aici, alegeţi-vă un scaun comod şi rugaţi-o, în loc de orice prezentare, să vă citească o poveste. Atât.

 


Monica Reu, educatoarea părinţilor

Monica este cea de-a treia forţă a naturii creatoare de la Lumea lui Momo, o constantă sursă de energie şi inspiraţie, un liant între oameni. S-a alăturat echipei noastre în urma cu 3 ani, într-o dimineaţă caldă de primăvară.

Monica este un om care încearcă în permanenţă să fie cu adevărat prezent în propria-i viaţă, să se bucure de lucrurile şi oamenii frumoşi care o înconjoară. O femeie şi o mamă profund recunoscătoare pentru cele doua fiinţe din viaţa ei, Ian şi Emma, că au ales să-şi împletească drumurile împreună. O prietenă caldă şi conţinătoare. Un profesionist conștient de menirea sa.

În anul 2007 a înfiinţat Asociaţia pentru Comunicare Nonviolentă şi – alături de o echipa care creşte împreună cu ea, îşi împlinește misiunea: de a contribui la o lume în care copiii să crească în iubire necondiţionată, purtând credinţa că au în interiorul lor resurse nemăsurate de a răspândi bine şi frumos în jur, o lume în care oamenii să ajungă să creadă că nevoile tuturor se pot împlini pe cale paşnică.â

În 2010 a lansat programul de “Educaţie empatică – Comunicare non-violentă pentru părinţi” – program pe care l-a împărtăşit în cursuri, conferinţe, în şcoli, grădiniţe şi care stă la baza cursurilor de educaţie pentru părinţi de la Lumea lui Momo. Comunicarea empatică stă la baza a tot ceea ce ne-am propus să facem, iar Monica a întărit cu experienţa şi energia ei şi conceptul de părinte conștient.

Care este misiunea ei la Lumea lui Momo? Aceea de a-i ajuta pe părinţi să devină conştienţi de adevăratul potenţial al copiilor şi de a identifica nevoia ascunsă din spatele unui comportament. Relaţionarea sănătoasă oferită de acest tip de abordare parentală este tot ceea ce poate primi mai bun un copil în cei şapte ani de acasă.

Mai mult ne povesteşte chiar ea:

“Zilele astea, gândindu-mă la Lumea lui Momo, mi-a devenit clar un lucru: că această lume nu este în casa de pe Ipoteşti – frumoasă, de altfel – care o găzduieşte, ci este oriunde eu, Mira şi Andreea se întâmplă să fim împreună: într-o excursie la ţară, în taberele de familie, în parc cu dragii noştri copii. Şi pentru mine nu e fericire mai mare ca atunci când alţi părinţi aleg să ni se alăture şi păşim împreună pe calea aceasta a parenting-ului conştient, al educaţiei empatice. Astfel, ne sprijinim unii pe alţii să fim cea mai bună versiune a noastră ca părinţi şi să le oferim copiilor noştri acea temelie solidă, plină de iubire necondiţionată şi compasiune, care să-i ajute să devină adulţi autonomi, împliniţi, dar şi rezilieţi în faţa dificultăţilor care inevitabil le vor ieşi în cale”.


Cariere Lumea lui Momo

Doreşti să devii şi tu parte din echipa noastră? Îţi putem oferi un loc în familia noastră, un loc în care să munceşti cu drag, să creşti, să fii inspirat şi motivat care să te dezvolţi profesional şi o echipă alături de care să te redescoperi ca om. Trimite-ne un CV şi o motivaţie la adresa [email protected] Dacă motivaţia ta ne convinge, te vom contacta negreşit atunci când vom avea nevoie de un membru nou în familia Lumea lui Momo.

Leave a Reply