fbpx

Armonie și veselie pentru întreaga familie — Tabăra de copii și părinți cu Lumea lui MOMO

Ne-am decis! 🙂 Vara aceasta am pornit să căutăm armonie și veselie pentru întreaga familie … în Tabăra de copii și părinți cu Lumea lui MOMO. Ne întoarcem la Nocrich, la Centrul Cercetăşesc SCOUT, în perioada 29 iunie – 5 iulie 2014. Căutăm 10 familii cu care să recreem #LumealuiMOMO departe de casă, dar aproape de sufletele noastre! De dată încununăm contribuția noastră la dezvoltarea centrului, cu un #sezon 3 foarte special …cu multe surprize, aventuri și momente de bucurie.

De ce cercetașii?

Dar, înainte de va împărtăși cum ne-am gândit să petrecem anul acesta, e important pentru noi să va împărtășim de ce am ales 3 ANI la rând Centrul de Cercetași din Nocrich? Sprijinim mișcarea Cercetășească să se dezvolte cât mai mult. Încurajăm și alte inițiative noi, dar mai ales învățând de la ei lucruri simple. Esențiale. Educație despre despre viață și despre cum să fii responsabil sau să înveți să-ți respecți angajamentele. Cum să-ți creșți stimă de sine și să-ți asumi alegerile pe care le faci, dar mai ales felul în care îți poți dezvoltă o mulțime de abilități prin recreere. Ceea ce ne propunem și noi.

Ne bucurăm că Lumea lui MOMO a fost deschizător de drumuri în Centrul Scout din Nocrich, fiind prima comunitate (din afară cercetasiei) care a organizat o tabăra. Astfel fiecare familei care a fost împreună cu noi în anii trecuți, a ajutat Centrul Scout Nocrich în multe feluri:

 • construirea a 6 grupuri sanitare moderne cu dușuri și apă caldă (date în folosință chiar în această vara)
 • racordarea casei la sistemul comunitar de apă potabilă (nu se va mai folosi apă din puț)
 • refacerea curții din spate și să mărească spațiul de campare și activități cercetășești
 • construirea unei biblioteci … aici ne așteaptă o mulțime de cărți de citit
 • refacerea șopronului unde se va mută bucătăria de vara
 • construirea unui cuptor tradițional pentru pâine
 • amenajarea unei grădini de legume … unde vom putea lucra și noi
 • cumpărarea unui nou frigider

Alfel, ne bucurăm să sprijinim comunitatea locală într-un loc în care turismul aproape că nu există. Aducem culoare și veselie pe străzile satului. Oferim copiilor conexiune autentică cu natură și tradițiile locului. Avem libertatea de a explora jocul într-un spațiu sigur. Și, să nu uităm că, timp de 7 zile toată casă și curtea sunt exclusiv la dispoziția noastră. Fără restricțîi în a ne simți și juca, așa cum ne place.

Armonie și veselie @ Nocrich

Buun, acestea fiind zise, să începem cu ce avem nou anul acesta:

 • Tematică specială — Călătorie prin cele 5 elemente ale viețîi: apă, aerul, lemnul, focul și pământul – vom dedică fiecare zi unui element în jurul căruia vom dezvoltă ritmul unei zile întregi, starea de spirit, suflul, jocurile și atelierele. Deviza noastră va fi „Armonie pentru Familie”. Astfel la finalul Taberei fiecare să simtă că a învățat ceva despre celălalt, despre el însuși și că a reușit să se conecteze cu copiii dar și cu partenerul.
 • Echipă făină de traineri formată din — Andreea Ștefan, Urania Cremene, Ella Oarcea, Mira Loghin. Așteptăm și niște meșteri din sat
  o bucătăreasă dedicată 🙂 care va avea grijă să mâncăm bun, sănătos, la timp și proaspăt după rețele și menurile stabilite de Mira.
 • Bicle de închiriat pentru că pregătim un maraton off road pentru părinții temerari
 • 3 ieșiri în afară Centrului Cercetasesc — dintre care una în Aventură Parc din Cornatel, altă la Moară Veche și vestită brutărie din Hosmann
 • Treasure Hunt în pădure cu picnic și tot tacâmul
 • Spectacol de teatru și poveste pe care îl vom lucra împreună timp de 6 zile și pe care îl vom prezența în ultima seară.

Ce este Family Building Retreat

Tabăra de Armonie pentru întreagă familie @Lumea lui MOMO?

Este o tabără de vară pentru copii și părinți unde ne deconectăm 100% de  la ritmul vieţîi noastre obițnuite. Scopul? Conectarea la un alt ritm. Ne vom juca în fiecare zi cu copiii noştri, aşa cum vrem în fiecare zi. Vom fi pe rând indieni, brutari, povestitori. Ne vom bucură împreună de jocurile copilăriei noastre. Dacă copilul are deja 3 ani sau se apropie de 11/12 ani este perfect pentru el să îi placă ce punem noi la cale.
Tabără de vară la Nocrich 2012Vom locui împreună timp de 7 zile într-o casă parohială construită la 1790, acum centrul cercetăşesc, în satul în care s-a născut baronul Bruckenthal. Ne vom aminti cum este să stai în tabără! Vom dormi în Centrul Cercetăşesc (Casă Parohială) sau în curtea casei, la cort. În plus, ai ocazia să stai pentru prima dată la cort cu copilul tău sau în camere cu pături suprapuse că în copilăria ta!! Devii cool pentru el! Vom simți natură autentică de la țară înconjurați de obiecte vechi în culoare și simțire, facem drumeţîi şi redescoperim minuni uitate din inima Transilvaniei
Vom alege cele mai proaspete legume, cereale şi fructe şi pe care le vom găti cu drag în bucătăria casei, ne vom coace pâine în cuptorul cu lemne din şopron şi vom face hora în jurul ceaunului încins din curte, în care vom aruncă bunătăţi sănătoase.
Vom călători împreună pentru a descoperi Moară Veche şi Povestea Pâinii din Valea Hartibaciului. Vom urca în Turnul Bisericii Fortificate din Nocrich. O să ascultăm poveştile din sat. Vom face drumeţîi prin pădure și ne vom aventura în Parcul Aventură. La Ferma Cornățel vom face cea mai grozavă Vânătoare de Comori. Vom învăţa câte ceva despre cercetăşie. O să experimenăm niscaiva jocuri faine. Serile ne vor aduce pe toţi în jurul focului pentru lpoveşti şi cântece.
În plus, prietenă noastră Urania Cremene, ne va însoți împreună cu fiul ei Amos. Ea ne promite 4 workshop-uri tematice de parenting, în urmă cărora vom deveni părinți mai buni pentru copiii noștri. Și, nu în ultimul rând, părinți-copii vom construi împreună o poveste/ spectacol de teatru. O vom prezența în ultima seară de tabără, moment în care vom ridică lampioane colorate pe cer!.
Pentru moment, am spus suficient! Vrem să păstrăm și ceva surprize!

Înscriere – Armonie și veselie @ Nocrich

Este bine să ştiţi că am început deja înscrierile şi mai avem locuri doar pentru 5 familii. Dacă vă place, scrieţi-ne şi vă dăm mai multe detalii. Sau sunaţi-ne, cum vă este mai simplu. Zambetele, veselia, dedicația, poveștile de împărtășit, trăirile, pasiunea cu care facem toate acestea sunt din partea casei și oferite cu mult drag!
Spor la bucurie!

About Author

Avatar photo

Related posts