fbpx

Familia MOMO și prietenii săi pleacă în tabără de vară la Nocrich între 6-10 iulie 2012! Este locul de baștină al baronului Bruckenthal. Un sat care șade pe un mare zăcământ de sare. Sperăm și dorim să ni se alăture în descoperirile Văii Hârtibaciului 10 familii pentru a crea Lumea lui MOMO departe de casă și aproape de suflet, într-un loc de poveste: satul Nocrich la 30 km distanță de Sibiu.
Tabără de vară la Nocrich 2012Am numit această tabără de vară „Meșteșuguri de poveste” și nu-i deloc întâmplător. Este o tabără de familie, pentru copii și părinți deopotrivă. Un locșor de suflet unde împreună să stăm la șezători săteșți, să gătim mâncare sănătoasă și să facem cărare prin pădure după plante medicinale și redescoperim minuni uitate din inima Transilvaniei.

Tabără de vară la Nocrich

Vom locui împreună timp de 5 zile în casă parohială a satului, construită la 1790, acum centrul cercetășesc Nocrich www.nocrich.scout.ro Dimineața răsăritul de soare scaldă în lumina turnul scaunului Nocrich, construit la 1280 și zărit de la orice fereastră a casei noastre.
Vom dormi la pensiune, în casă parohială sau în curtea casei la cort, după cum ne place. Vom alege cele mai proaspete, legume, cereale și fructe și vom găți împreună în bucătăria casei, ne vom coace propria pâine din făînă de grâu integrală chiar de la moară satului și nu ne vom da în lături să încingem hora în jurul ceaunului din ograda. Și ne vom aducă cu toții la masă mare din piatră, de la umbră nucului din curte pentru a ne bucură de bucate binecuvântate.

Hoinărind cu veselie …

Tabără de vară la Nocrich 2012
Și tot împreună vom călători pentru a descoperi Moară Veche și Povestea Pâinii din Hosman, bisericile fortificate săsești, meșteșugurile tesatoarei și ale cojocarului din Altana vom drumeții prin pădure după fragi și mure, sunătoare și alte plante medicinale. pe care le vom culege cu grijă și bucurie și vom învață și niscaiva jocuri cercetășești. Vom fi copii și părinți laolata în armonia și bucuria de a fi împreună.
Serile ne vor aduce din nou în bătătură curții alături de copiii noștri, unde ne vom odihni la foc de lemne, la poveșți și snoave și câte un ceai aromat de plante între palme. De-ti place povestea noastră, te așteptăm să ni te alături. Mai avem o mulțime de lucruri de povestit de aceea te rugăm să ne trimiți un mesaj la [email protected], sau să ne suni 0723.565.113 și 0756345258.

About Author

Avatar photo

Related posts