fbpx

Viziunea noastră

Viziunea noastră

img

Scopul nostru este de a crea o comunitate bazată pe reciprocitate, iubire, sprijin, acceptare, compasiune, care se străduiește să învețe împreună despre puterea fiecăruia de a-și clădi lumea în care vrea să trăiască.  Lumea lui MOMO își dorește să susțină familiile de pretutindeni să crească copii sănătoși, fericiți, autonomi, empatici, creativi, inovatori, care știu să aleagă pentru sine pentru a deveni adulți conștienți cum să crească calitatea vieții lor și să contribuie la binele celorlalți.

Astăzi, pornim împreună pe această cale a vieții.  Așa cum toate lucrurile fac parte din Univers și sunt conectate între ele pentru a forma o singură unitate, așa și noi, părinți și educatori, vom forma împreună un cerc al încrederii, blândeții și iubirii pentru copiii noștri.– Mira Loghin Fondator Lumea lui MOMO

Lumea lui MOMO este

img
  • Un loc al siguranței emoționale în care copiii împărtășesc sentimente și idei. Un loc în care fiecare copil este acceptat, recunoscut și prețuit, iar spiritul uman este alimentat continuu pentru a se dezvolta liber.
  • Spațiul în care timpul copilăriei primește respectul pe care îl merită, pentru că avem convingerea că fiecare copil crește și învață în acord cu el însuși doar într-un loc în care se simte acceptat, iubit și respectat așa cum este. Pentru că fiecare copil are timpul său, ritmul său, modul său propriu de a învăța. Și mai presus de toate fiecare copil are emoții și trăiri unice. Iar timpul copilăriei e cel mai prețios dintre toate.
  • Zona de confort și siguranță în care orice copil învață și descoperă lumea prin joacă, experimentare și mirare.
clădirea

Misiunea noastră

img
  • Să oferim experiențe relaționale și educaționale pozitive care alimentează încrederea, dragostea pentru viață, învățarea și cunoașterea. Fiecare copil merită să se simtă în protejat, recunoscut, văzut, apreciat și acceptat în mediul în care trăiește și învață.
  • Să cultivăm o comunitate primitoare, sinceră și autentică în care părinții, educatorii și îngrijitorii antrenează bunătatea și empatia copiilor. O comunitate în care să ne aducem împreună aportul la creșterea calității vieții, prin respect, deschidere, sprijin, umanitate și iubire necondiționată.
  • Să creăm contexte de viață pentru a  ne reaminti că suntem împreună pentru a susține creșterea armonioasă a copiilor noștri și creșterea noastră ca indivizi
  • Ne dorim să lăsăm o lume mai bună, mai generoasă, o lume în care libertatea, autenticitatea, creativitatea, exprimarea liberă și compasiunea  sunt încurajate să se afirme  încă din copilăria mică.
După pace tânjește orice ființă umană și poate fi adusă de umanitate prin copil.– Maria Montessori Fondator, Educația Montessori

Hai să ne cunoaștem mai bine!

valori

VALORILE NOASTRE

despre ceea ce credem

Acestea sunt pentru noi mai mult decât niște simple declarații scrise frumos pe o pagină de website.

Află

PRINCIPII EDUCAȚIONALE

ceea ce ne ghidează

Siguranța emoțională, responsabilitate, grijă și atenție, comunitate conștientă, indeterdependență.

Descoperă

comunicarea nonviolentă

O formă de comunicare conștientă, o filozofie de viață și deopotrivă un set de tehnici și intenții …

Cunoaște

educația waldorf

EDUCAȚIA WALDORF

cunoaște spațiul nostru

Completează rotund și cu sens viziunea noastră despre educație și ne oferă concepte și instrumente practice.

Citește