fbpx

Eu și mami

Eu și mami

Grup de joacă, conectare și explorare senzorială pentru copii și părinți
grupa de vârstă 16 și 24 luni
img

Din cauza situației create de pandemia SARS-COV-19, care impune o protectie speciala prin purtarea măștii la interior și măsuri speciale de non-răspîndire a virusului, am ales să întrerupem acest program până când vom fi cu toții relaxați. Pentru bebeluș este dificil să se conecteze cu părintele său prin intermediul măștii, având în vedere că în această etapă de vârstă comunicarea nonverbală, senzorială este de bază. La această vârstă, copii au nevoie să-i vadă fața complet părintelui, să o atingă, să aibă un contact direct. Același lucru este valabil și pentru facilitator care are nevoie să se conecteze direct la copil. Sunt atât de importante expresiile faciale și atingerile in procesul de creștere al bebelușilor. Regretăm situația și revenim de îndată ce lucrurile se vor restabili. Am luat această decizie pentru că e important pentru noi să oferim o experiență de calitate si cu sens, atât pentru copii cât și pentru părinți.

Dacă vreți să știți cum se vede lumea de la nivelul unui copil de 1 an, întindeți-vă pe covor și priviți în jur. Apoi ridicați-vă ușor pe coate și începeți să înaintați. Veți descoperi lucrurile din cu totul altă perspectivă. Iar dacă vreți să înțelegeți de ce copilului nu-i place adesea să meargă de mână, încercați să țineți o mână întinsă timp de câteva minute. Veți descoperi că e un lucru obositor. Sunt două experiențe mici care te pot ajuta să înțelegi cât de diferită e lumea copiilor față de cea a noastră, a adulților.

Copilul mic trăiește într-un întreg univers senzorial. Auzul, văzul, mirosul, pipăitul sunt instrumentele cunoașterii copilului, sunt uneltele lui de explorator. De aceea orice interacțiune, orice atingere, orice sunet pe care îl aude sunt experiențe definitorii pentru dezvoltarea lui.

Ce are de oferit grupul de joacă și stimulare senzorială

img

Prin atelierele de stimulare senzorială, pe care le parcurge împreună cu mama sau tata, copilul învață să-și deschidă simțurile într-un mediu sigur și armonizat. Alături de alți șase copii și de părinții lor, copilul tău intră prin intermediul lumii simțurilor într-o mică „societate de exploratori” care, asemeni lui, descoperă în fiecare secundă sensuri noi de a învăța.

Atelierul de explorare senzorială  este o modalitate de a  trăi noi experiențe alături de copil care aduc o conectare reciprocă părinte-copil,  fie că e vorba de explorarea cutiilor senzoriale (cu linte, orez, mălai, spumă), de atingerea apei în diferite forme ale sale (solid, lichid), de explorare a culorilor, a texturilor sau a gusturilor (dulce, sărat, acru, amar).

Grupul nostru de joacă și explorare senzorială urmărește și formarea primelor abilități sociale: să saluți, să împarți, să oferi, să primești, să te joci împreună cu ceilalți – sunt lucruri care pot părea simple pentru un adult, dar care sunt complet noi pentru un copil abia ieșit din faza de bebelușeală. Iar tot ceea ce ce învață vine din ceea ce observă în jur și din interacțiunile cu părintele.

img
 • Se conectează cu părintele prin joc și participă la activități de grup;
 • Observă lucruri și încearcă activități pe care singur nu le-ar fi încercat;
 • Explorează spațiul din afara casei, vede figuri noi de adulți și copii alături de sursa lui de siguranță, părintele
 • Se dezvoltă social și emoțional;
 • Dezvoltă limbajul și curajul;
 • Învață relația cauză-efect în mod direct;
 • Dezvoltă abilități motorii fine, exersează coordonarea ochi-mână;
 • Își consumă energia într-un mod sănătos
 • Vezi lumea prin ochii copilului tău
 • Trăiești experiențe noi alături de el
 • Stabilești o legătură mai strânsă cu copilul, fizică și emoțională;
 • Descoperi lucruri noi despre copil;
 • Înveți cum să te joci cu el atunci când nu mai știi ce să faci
 • Ai acces la o comunitate de părinți cu preocupări comune;
 • Redescoperi copilul interior, te relaxezi, râzi și te bucuri;

Cum se întâmplă ...

img

Începem prin a ne conecta unii cu alții, așezați în cerc pe covorul moale. Noi, părinții si facilitatorul formăm cercul de siguranță. Copiii în fața noastră. În mijlocul nostru.
Continuăm cu reprize de joacă liberă, jocuri de degete cântece, dansuri, explorare în lada senzorială.

Și, pentru că nicio reuniune nu se poate întâmpla fără muzică, joaca este acompaniată de dans și mișcare pe muzică clasică sau doar cântată cu vocea.

Nu, nu vom învăța copilul să valseze, dar îl vom învăța că e plăcut să-și lase corpul să se miște în ritmul muzicii exact așa cum simte. Iar tu, părintele, vei face acest lucru pentru el și pentru tine. Vei pune controlul în cui și îți vei lăsa corpul liber. Practic copilul se joacă și învață să exploreze lumea și să descopere lucruri noi, prin tine.

Sigur că activitățile de explorare senzorială pot fi făcute și acasă, iar copilul poate întâlni alți copii în parc sau la locurile de joacă. Dar avantajul de a-l integra într-o mică comunitate, într-un mediu sigur unde se întâlnește săptămânal cu aceeași copii, este neprețuit. Aici își creează primele relații.

eu și mami

GRUPELE

Grupele pentru copiii de 16-23 luni sunt organizate în ședințe săptămânale, de la 9.30 si 11.00, cu un număr de maxim 7 copii și 7 adulți. Ședințele au loc doar în timpul săptămânii, iar grupele se formează în funcție de vârstele copiilor.

Structura cursului

img

Costuri și module

Grupul de joacă și explorare senzorială este organizat în module lunare a câte 4 ședințe lunare, iar pentru a vedea impactul în viața voastră și a copilului, este important să participați minim 3 luni calendaristice, aceasta fiind de altfel și perioada minimă contractuală.

Modul 3 luni – 900 lei la completarea formularului de înscriere. Plata se poate face integral sau cu un avans de 50% la înscriere și diferența în luna următoare. Garanția rezervării locului o constituie exclusiv confirmarea locului.

Ședințele achitate și neefectuate saptamanal vor fi considerate pierdute. Excepție fac absențele îndelungate pe motive medicale grave (minim 4 săptămâni consecutiv), caz în care se va întrerupe abonamentul pe perioada absentării și se va relua la revenire, pe baza avizului de la medic.

Înscriere

img

Cum să ne contactezi

 • Pentru a adera la programul Eu și mami, fiecare părinte va completa o cerere de înscriere aici
 • Veți primi un răspuns în funcție de disponibilitatea locurilor.
 • Urmează plata în avans a întregului modul ales sau a avansului
 • Procesul de înscriere se finalizează prin contractarea și facturarea serviciilor