fbpx
„Muzica te invata sa te asculti si sa ii asculti pe ceilalti,  ajungand astfel incet-incet sa te acordezi cu familia, cu grupul si cu lumea din care faci parte.”

INSCRIE-TE ACUM LA O LECTIE DEMONSTRATIVA, GRATUITA!
28 SEPTEMBRIE ora 17.00 (copii de 4-5 ani), ora 18.00 (copii de 6-9 ani)

Multi dintre noi stim ca muzica are un rol foarte important in viata noastra. Iar expunerea timpurie la muzica, aduce o multime de beneficii in plan afectivo-cognitiv si contribuie la dezvoltarea armonioasa a copiilor. In plus plaseaza copilul intr-un context cultural si social, largindu-I orizonturile cunoasterii si contribuind la formarea personalitatii sale.


Lumea lui MOMO va propune din aceasta toamna un Curs de cultura muzicala unde copilul are la dipozitie o gama larga si variata de instrumente muzicale, jocuri, teorii muzicale, auditii si un Facilitator cu o experienta si o expertiza cu totul speciale: Loredana Mitrut absolventa a Universitatii de Muzica din Bucuresti, sectia de pedagogie muzicala – pian, cu o specializare in muzicoterapie la Centre International de Musicotherapie din Paris.

Ce va propunem?

“Intentia mea este sa gasesc in fiecare dintre copii “acel ceva” care il individualizeaza. De la “acel ceva”, unic fiecarui copil, pornesc mai departe in tot acest parcurs. “Acel ceva” trebuie stimulat si ajutat sa se dezvolte. “Acel ceva” al fiecaruia urmeaza a fi pus in rezonanta cu ceva-urile celorlalti, pentru ca in final orchestra sa sune armonios. A-l accepta pe celalalt, a-l recunoaste, a-l insoti neconditionat sunt principiile de baza ale lucrului meu. Loredana Mitrut

Cursul de educatie muzicala se va desfasura pe durata a 9 luni, si va contine 3 module menite sa contribuite la dezvoltarea de abilitati cognitive, afective si psihomotorii ale copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani. Primul modul incepe la 1 octombrie, iar ultimul se incheie la 1 iunie.

Care sunt obiectivele cursului?

Pe parcursul celor 3 module intentia noastra este dezvoltam in fiecare copil: creativitatea, memoria, gandirea logica, capacitatea de concentrare, increderea de sine, vointa cresterea simtului muzical, si sa punem bazele unei culturi muzicale care sa ii deschida apetitul pentru frumos si cunoastere.

Ce vom face?

Jocuri ritmice – Percutie corporala

Aceasta metoda de a face muzica consta in folosirea propriului corp ca instrument ritmic. Ca modalitati concrete de actiune se pot enumera: batai din palme, pocnitul din degete, lovirea usoara cu palma a diferitelor segmente ale corpului: piept/coapse/obraji/gat/ picioare, tropaitul talpilor in podea.

Printre beneficiile percutiei corporale se inscriu:
  • In plan fizic: Stimularea constientizarii corpului si a modului in care suna fiecare parte componenta a lui, imbunatatirea controlului miscarilor si a fortei musculare, imbunatatirea coordonarii si a echilibrului, dezvoltarea simtului ritmic
  • In plan mental: imbunatatirea capacitatii de concentrare, memorie si perceptie, dezvoltarea ritmului interior
  • In plan socio-afectiv: stimularea atentiei la celalalt mai ales datorita momentelor in care apare sincronizarea, cresterea stimei de sine prin importanta egala pe care fiecare o are in interiorul grupului, starea de bine data de cantatul in grup si nevoia egala a fiecaruia de celalalt astfel incat sincronizarea si coordonarea sa fie cat mai bune de buna calitate.

Jocuri vocal – instrumentale

Acompaniati la pian de catre Loredana, copiii vor canta si invata cantece specifice varstei lor. Fiecare copil va primi cate un instrument de percutie (xilofoane, tuburi sonore, shake
re, tobite, clopotei, triangle, blocuri de lemn, tamburine, etc) pe care va invata sa le foloseasca pentru a crea momente muzicale de grup.

Principalele beneficii ale acestei activitati sunt:
  • dezvoltarea creativitatii
  • dezvoltarea vocabularului
  • dezvoltarea simtului ritmic
  • stimularea rabdarii si exersarea a capacitatii de asteptare a randului
  • dezvoltarea atentiei si a capacitatii de concentrare,
  • dezvoltarea coordonarii miscarilor corporale
  • dezvoltarea indemanarii manuale
  • dezvoltarea gandirii logice si a gandirii muzicale
  • dezvoltarea simtului formei muzicale
  • dezvoltarea simtului pentru specificul diferitelor sonoritati instrumentale
  • formarea comportamentului social
Auditie muzicala

Aceste momente vor avea ca fundal piese muzicale din repertoriul clasic si contemporan. Data fiind bogatia sonora care permite aparitia asociatiilor libere, vom putea crea propriile noastre povesti pornind de la elemente distincte ale discursului musical (linie melodica, armonie, orchestratie, anumite structuri ritmice etc).

De asemenea, vom introduce notiuni despre istoria muzicii si despre identificarea sonora a muzicii diferitelor popoare in functie de pozitionarea lor geografica (muzicile entice). Printre obiectivele acestui tip de activitate se pot enumera:
  • familiarizarea cu muzica de calitate
  • deprinderea disciplinei ascultarii muzicii si a corelarii sale cu stari si sentimente proprii
  • dezvoltarea simtului formei muzicale
  • exersarea rabdarii, a atentiei si a concentrarii
  • dezvoltarea imaginatie
In plus, programul nostru de educatie muzicala pentru copii va include vizite la muzeu (George Enescu), in sali de concerte, in sali de repetitie si chiar concerte de muzica clasica sau contemporana. 

Detalii logistice

Cursul este adresat copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 8 ani si se va desfasura in fiecare miercuri de la ora 18.00 la 19.00, la sediul Lumea lui MOMO, din Str. Ipotesti nr. 23, Sector 4.

Fiecare modul va contine 10 sedinte a cate 60 de minute fiecare, cu frecventa saptamanala. Pretul fiecarui modul este de 490 lei si se poate achita in 2 transe egale. Cei care opteaza pentru plata integrala a cursului au o reducere de 10%. 

Nota: biletele de intrare la muzee, sali de concerte, auditii publice nu intra in costul taxei de curs si se achita separat.

Calendarul Cursului de Educatie Muzicala:

Primul modul      12 octombrie -14 decembrie 2016 
Al doilea modul   11 ianuarie- 15 martie 2017 
Al treilea modul – 22 martie- 31 mai 2017 

Inscrierile au loc in perioada 29 august-29 septembrie, iar locurile se ocupa in functie ordinea solicitarilor, in limita locurilor disponibile. La acest curs exista 10 locuri disponibile. Parintii pot trimite solicitarile la adresa de email [email protected] mentionand varsta, numele copilului si motivul pentru care a ales un astfel de curs. Locul devine confirmat odata cu completarea formularului de inscriere si achitarea taxei de curs.
Telefon  de contact: 0723.565.113

About Author

Avatar photo

Related posts