fbpx

Eu și Mami grup de joacă, conectare şi explorare senzorială pentru copii şi părinţi
2 grupe, în fiecare miercuri de la ora 9.30 şi 11.00 pentru copiii între 18 şi 24 luni
cu Mira Loghin, instructor educaţie timpurie
Cum e lumea copilului mic?
Dacă vreți să ştiţi cum se vede lumea de la nivelul unui copil de 1 an, întindeţi-vă pe covor şi priviţi în jur. Apoi ridicaţi-vă ușor pe coate şi începeţi să înaintaţi. Veţi descoperi lucrurile din cu totul altă perspectivă. Iar dacă vreţi să înţelegeţi de ce copilului nu-i place adesea să meargă de mână, încercaţi să ţineţi o mână întinsă timp de câteva minute. Veţi descoperi că e un lucru obositor. Sunt două experienţe mici care te pot ajuta să înţelegi cât de diferită e lumea copiilor faţă de cea a noastră, a adulţilor.
Copilul mic trăieşte într-un întreg univers senzorial. Ai vrea să porneşti şi tu într-o explorare alături de el? Auzul, văzul, mirosul, pipăitul sunt instrumentele cunoaşterii copilului, sunt uneltele lui de explorator. De aceea, orice interacţiune, orice atingere, orice sunet pe care îl aude sunt experienţe definitorii pentru dezvoltarea lui.
De ce stimulare senzorială?
Prin atelierele de stimulare senzorială, pe care le parcurge împreună cu mama sau tata, copilul învaţă să-şi deschidă simţurile într-un mediu sigur şi perfect armonizat. Alături de alţi şase copii şi de părinţii lor, copilul intră prin intermediul lumii simţurilor într-o mică „societate de exploratori” care, asemeni lui, descoperă în fiecare secundă sensuri noi de a învăţa.
Ce vă propunem la Lumea lui Momo?
Cum decurge o întâlnire de joacă şi explorare senzorială la Lumea lui Momo? Ne aşezăm în cerc pe covorul moale şi împărtăşim despre copiii noştri, conectându-ne unii cu ceilalţi. Continuăm cu reprize de joacă liberă, jocuri de degete, semne, cântecele, dansuri, explorare în lada senzorială alături de alţi micuţi.
Atelierele de explorare senzorială de la Lumea lui Momo reprezintă o modalitate unică de a încerca să vezi lumea prin ochii copilului tău şi să trăieşti experienţe noi alături de el, fie că e vorba de explorarea cutiilor senzoriale (cu linte, orez, mălai, spumă), de atingerea apei în diferite forme ale sale (solid, lichid), de explorare a culorilor, a texturilor sau a gusturilor (dulce, sărat, acru, amar).
Şi pentru că nicio reuniune nu se poate întâmpla fără muzică, joaca continuă cu dans şi mișcare pe muzică clasică. Nu, nu vom învăța copilul să valseze, dar îl vom învăţa că e plăcut să-şi lase corpul să se mişte în ritmul muzicii exact aşa cum simte. Iar tu, părintele, vei face acest lucru pentru el! Practic, copilul se joacă şi învaţă să exploreze lumea şi să descopere lucruri noi, prin tine.
Sigur că activităţile de explorare senzorială pot fi făcute şi acasă, iar copilul poate întâlni alţi copii în parc sau la locurile de joacă. Dar avantajul de a-l integra într-o mică comunitate, într-un mediu sigur unde se întâlneşte săptămânal cu aceeaşi copii, este nepreţuit. Aici îşi creează primele relaţii.
De aceea, grupul nostru de joacă urmăreşte şi formarea primelor abilități sociale: să saluţi, să împarţi, să oferi, să primeşti, să te joci împreună cu ceilalţi – sunt lucruri care pot părea simple pentru un adult, dar care sunt complet noi pentru un copil abia ieşit din faza de bebeluşeală.
Grupul de joacă şi explorare senzorială este organizat în module lunare a câte 4 ședinţe, iar pentru a vedea impactul în viaţa voastră şi a copilului, este important să participaţi timp de minim 3 luni calendaristice.
Beneficii pentru copil:

  • Se conectează cu părintele prin joc şi participă la activităţi de grup;
  • Observă lucruri şi încearcă activităţi pe care singur nu le-ar fi încercat;
  • Se dezvoltă social şi emoţional;
  • Îşi dezvoltă încrederea în sine;
  • Dezvoltă limbajul, creativitatea, curajul;
  • Învaţă relaţia cauză-efect în mod direct;
  • Dezvoltă abilităţi motorii fine, exersează coordonarea ochi-mână;
  • Îşi consumă energia într-un mod sănătos, nu se plictiseşte.

Beneficii pentru părinte

  • Stabileşti o legătură mai strânsă cu copilul, fizică şi emoţională;
  • Descoperi lucruri noi despre copil;
  • Ai acces la o comunitate de părinţi cu preocupări comune;
  • Redescoperi copilul interior, te relaxezi, râzi şi te bucuri;
  • Descoperi resursele infinite ale creativităţii în relaţia cu copilul tău: inventarea jocurilor, poveştilor, jucăriilor, felurilor de mâncare etc.;
  • Pleci cu o stare de bine pe care o duci mai departe în viaţa ta.

Info administrativ:
Orar: Grupele pentru copiii de 18-24 luni au loc săptămânal, miercurea de la 9.30 şi 11.00, cu un număr de până la 7 copii şi 7 adulți. O grupă poate începe cu un număr de minim 5 copii.
Costuri: 800 lei/modul/12 ședințe/. Plata se face integral la semnarea contractului.
Ședințele achitate şi neefectuate săptămânal vor fi considerate pierdute. Excepţie fac absenţele îndelungate pe motive medicale grave (minim 4 săptămâni consecutiv), caz în care se va intrerupe abonamentul pe perioada absentării şi se va relua la revenire, pe baza avizului de la medic.
Înscriere: doar prin email la [email protected], specificând datele tale de contact, vârsta copilului şi intenția participării în acest grup.  Pentru a adera la acest program, in functie de disponibilitatea locurilor in grupă, fiecare părinte va primi un contract cu conditiile de participare. Acesta se va semna de către ambele parti inainte de data prime ședinte. Plata serviciilor educaționale se face in avans. Aceasta reprezintă garanția rezervării locului.
Pentru a vedea impactul în viaţa voastră și al copilului, este important să participați timp de minim 3 luni calendaristice, aceasta fiind  perioada minimă contractuală. Valabilitatea acestui program este pana la data 18 decembrie 2019.
 

About Author

Avatar photo

Related posts