fbpx

Vorbește-ne despre copii …

vorbește-ne despre copii
Despre copii au curs multe gânduri, multe s-au scris … și muuuuult mai multte se vor spune. Noi însă alegem să păstrăm în sufletele noastre și să ne amintim din când în când unele „texte clasice”, cum le-ar numi unii.  Pentru noi, aceste rânduri nu sunt clasice! Rezonăm, ne regăsim, le simțim … Și, așa cum putem mai bine, luăm înțelegerea și învățătura. Ne străduim s-o dâm mai departe, s-o insuflăm cu blândețe în tot ceea ce facem la #LumealuiMOMO. Poetul și scriitorul libanez Khalil Gibran (1883-1931) este, după cum unii dintrre voi s-ar putea să știtți deja, unul dintre favoriții noștri. „Profetul”, romanul din care cităm acest text — „Vorbește-ne despre copii”, vorbește într-un lirism inegalabil despre arta de a trăi frumos. Oferă răspunsuri de o simplitate incredibilă la cele mai profunde și răscolitoare întrebări.

Vorbește-ne despre copii …

 „Iar o femeie care purta un prunc în brațe, spuse: Vorbește-ne despre copii”. Și el glăsui:
„Copiii voștri nu sunt copiii voștri. Ei sunt fii și  Ei sunt fiii și fiicele dorului vieții de eaînsășiîndrăgostită. Ei vinprin voi, dar nu din voi, și, deși sunt cu voi, ei nu sunt aivoștri. Putețisă le dațidragostea, nu însăși gândurile voastre, fiindcă ei au gândurile lor.
Le puteți găzdui trupul, dar nu și sufletul, fiindcă sufletele lor locuiesc în casă zilei de mâine, pe care voi n-o puteți vizită nici măcar în vis.

Puteți năzui să fiți că ei, dar nu căutați să-i faceți asemenea vouă pentru că viață nu merge înapoi, nici zăbovește în ziua de ieri. Voi sunteți arcul din care copii voștri, că niște săgeți vii, sunt azvârliti.
Pe drumul nesfârsirii Arcașul vede țintă și cu puterea lui va încordează, astfel că săgețile-I să poată zbura iute și departe. Și puterea voastră prin mâna Arcașului, să va aducă bucurie, căci, precum El iubește săgeata călătoare, tot la fel iubește și arcul cel statornic.”

About Author

Avatar photo

Related posts