fbpx

Oglindire — sau când dorim să schimbăm la copiii noștri …

oglindire

Oglindire — sau când dorim să schimbăm la copiii noștri …

Carl G. Jung spune, dacă este ceva ce dorim să schimbăm la copiii noștri, ar trebui mai întâi să îi observăm și să vedem, dacă nu este ceva care ar putea fi mai bine schimbat în noi înșine.

Nouăzeci și cinci la sută din ceea ce învățăm este prin modelare, doar cinci la sută prin instruire. Adică, copiii învață mai ales prin ceea ce noi trăim. Ceea ce văd, aud la noi și mai puțin din ceea ce predicăm, cerem, impunem sau oferim exemple. De exemplu când te plângi despre cât e greu primește copilul o limită, verifică întâi cum este pentru tine să îl auzi pe NU din partea altcuiva. Ce reacție trezește în tine?

Sau când spui că nu știi ce să mai faci să îl scoți pe copil din telefon sau tabletă, observă cât timp petreci tu pe telefon.

Oare ce ți-ar plăcea să introduci nou în viața ta?

Cum ar fi să faci o listă cu trei valori pe care le consideri dragi?  Pentru fiecare valoare, scrie o acțiune, pe care o poți face astăzi pentru a exprima acea valoare. Nu este necesar să renunți la ceva ce obișnuiai să faci, doar să introduci ceva nou.

#părințiconștienți #transformarepersonală #creșterepersonală

About Author

Avatar photo

Mira Loghin

Creator de concepte educaționale care servesc viața trăita conștient. Coach, trainer în comunicare nonviolentă. Omul care a dat prima suflare de viață centrului de educație alternativă pentru copii între 1-10 ani, Lumea lui MOMO. Autoarea cărții„Grădinița pentru totdeanuna” ... dar, înainte de toate acestea, copil universal.

Related posts