fbpx

Cand copiii spun NU – Cum ajungem de la refuz la dorinta de cooperare

Workshop de educatie parentala cu MONICA REU
14 noiembrie 2015, orele 10.00-18.00
 
 “Nu” este fără îndoială unul dintre cele mai des auzite cuvinte în relaţia dintre părinte şi copil… Şi probabil unul dintre cuvintele care trezesc cele mai multe conflicte şi blocaje de comunicare. 
 
În jurul vârstei de doi ani, copilul îl descoperă pe “nu”… şi, spre exasperarea părinţilor, pare că între ei se naşte o prietenie ce va dura o viaţă. Însă cam tot atunci, părinţii încep să spună mult mai des “nu” copilului lor. Frustrare, furie, nervi tociţi de ambele părţi. 
 
Sentimente puternice ies la lumină atât în copil, cât şi în părinţi, când se confruntă cu un refuz tranşant sau o interdicţie. Dinamica ce se instalează acum poate avea efecte pe termen lung asupra relaţiei dintre ei. Cum putem, ca părinţi, să ne raportăm mai sănătos la “nu-urile” copiilor noştri? Cum putem transforma “nu-urile” copiilor în disponibilitate de cooperare? Cum putem trasa limite în relaţia cu copiii fără a recurge la “nu e voie”? Cum putem transforma un “nu” într-o oportunitate de conectare? 
 
Sunt întrebările pe care le vom aborda în cadrul acestui workshop adresat tuturor cadrelor didactice şi părinţilor ce îşi doresc să clădească alături de copiii lor o relaţie armonioasă şi de cooperare de o viaţă.
 
Atelierul va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie (10:00 – 18:00) la Lumea lui Momo, Strada Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1 Numărul de locuri este limitat la 15. 
 
Costul workshopului este 160 lei/ parinte sau 300 cuplu, cand participa ambii parinti. Inscrierile au loc aici  http://www.nonviolenta.org/top-level/cursuri/cand-copiii-spun-nu iar locul este validat dupa efectuarea platii.
 
Monica Reu împărtăşeste metoda CNV din anul 2004 şi este formator autorizat CNFPA. Este singurul trainer român de Comunicare Nonviolentă certificat de Center for Nonviolent Communication din Statele Unite. Organizează şi susţine workshop-uri în România şi Polonia pentru cadre didactice, părinţi şi cupluri. Din anul 2007 este preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Nonviolentă (www.nonviolenta.org) cu sediul în Bucureşti, organizaţie ce are ca scop promovarea principiilor CNV în societatea românească. Programul Educaţie Empatică s-a născut din dorinţa ei de a împărtăşi cu părinţii un instrument de relaţionare ce poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Unul dintre învăţătorii săi într-ale comunicării empatice este fiica ei, Emma, în vârstă de patru ani.

About Author

Related posts

2 săptămâni de cadouri pentru 2 ani de carte

Este fix acea perioadă din an, când telefonul sună mai des niciodată, iar emailul curge. Părinții scriu despre problemele pe care le trăiesc în timp ce încearcă să își acomodeze copiii la grădiniță. Lacrimi, întrebări, confuzii..și iar intrebări..și ce mă fac, Mira dacă nu funcționează?? Să schimb grădinița sau...

Citește