fbpx

Autonomie și limite în educația copiilor

Workshop de educație parentală cu Monica Reu

9 februarie 2016 (18:00 – 21:00)

Când şi de unde încep limitele intr-o educaţie care respectă nevoile copilului? Cum ştim că nu mergem prea departe cu libertatea?

Cercetările ultimilor ani din domeniul psihologiei şi neuroştiinţelor vin cu dovezi solide conform cărora educaţia făcută cu rigiditate, critică, umilire, manipulare prin pedepse şi recompense afectează profund şi pe termen lung imaginea de sine şi gradul de încredere în sine al fiinţei umane, precum şi legătura părinte-copil. Drept pentru care, mulţi părinţi aleg în mod conştient o altă cale şi caută să le ofere copiilor o educatie fără constrangeri dăunătoare, care ţine cont de nevoile copiilor, care se bazează pe încurajarea alegerii …. Aceste întrebări le vom explora in detaliu în cadrul workshopului, în care vom învăţa cum să trasăm limite conştiente şi sănătoase pentru noi înşine, pentru copii şi relaţia pe care o construim împreună.
  • Atelierul va avea loc marti, 9 februarie 2016 (18:00 – 21:00) la Lumea lui Momo, Strada Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1.
  • Taxa de participare este 100 RON de persoana sau 170 RON de cuplu, dacă participă ambii părinți. Înscrierile au loc la [email protected], iar locul este confirmatendupa achitarea integrală a taxei.
  • Numărul de locuri este limitat la 14. Pentru alte detalii folosiţi adresa de mail [email protected] (Monica Reu).

Monica Reu este fondatorul și președintele Asociației pentru Comunicare Non-Violenta și primul trainer român certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator CNFPA și organizează și conduce workshop-uri de CNV din anul 2004, împărtățind metoda în cursuri deschise, grupuri de practică, tabere de familie, școli și instituții. Pasiunea ei este sprijinirea dascălilor, a părinților și a cuplurilorîn implementarea acestui model de comunicare în viața de zi cu zi.

La începutul anului 2010 a dat naștere celui mai transformator program de dezvoltare personală – fiica ei, Emma. La jumatatea aceluias an, a demarat programul “Educație empatică – CNV pentru părinți”, din dorintța de a împărtăși părintilor modul în care Comunicarea Nonviolentă ajuta la crearea si consolidarea unei relatii bazate pe incredere, respect si empatie, si poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Până în momentul de fata, cursul Educație Empaticaă s-a bucurat de succes iîn Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov, Piatra Neamț, Iaşi, Târgu Mureş, Braşov, Constanța și Bruxelles.

O prelungire fireascaă a acestui proiect a reprezentat-o programul “Educație Empatică în școala și grădiniță”, ce a fost susținut până acum la Transylvania College în Cluj Napoca, Casa Montessori din Bucuresști, Școala Gimnazială din Sînpetru.
Mai multe detalii despre activitatea Monicăi găsiţi aici http://www.nonviolenta.org

About Author

Related posts

2 săptămâni de cadouri pentru 2 ani de carte

Este fix acea perioadă din an, când telefonul sună mai des niciodată, iar emailul curge. Părinții scriu despre problemele pe care le trăiesc în timp ce încearcă să își acomodeze copiii la grădiniță. Lacrimi, întrebări, confuzii..și iar intrebări..și ce mă fac, Mira dacă nu funcționează?? Să schimb grădinița sau...

Citește