Pe 11 și 12 noiembrie 2021, vă invităm la workshop-ul online de comunicare empatică pentru părinți intitulat Ce punem în loc când punem limite copiilor, susținut de Mira Loghin. Acest curs se adresează deopotrivă părinților, educatorilor, îngrijitorilor și bunicilor.Într-un spațiu de siguranță și compasiune, vom discuta despre limitele sănătoase pe care le punem copiilor. Vom descoperi împreună care sunt beneficiile acestora pentru noi ca părinți, dar și pentru copii. De asemenea, vom învăța cum facem acest lucru, astfel încât să ne bucurăm de o relație plină de iubire, compasiune și respect.
CONTEXT
Părinții, copiii și limitele sănătoase
Când copilul tău începe să plângă puternic și se aruncă pe podea pentru că ai stabilit o limită, „Copilul tău nu-ți dă dificultăți, ci îi este greu.” Ce ocazie minunată de a te conecta, și nu doar în momentele pline de bucurie și ușurință, ci acum, când poate are cel mai mult nevoie de tine. Dar cum mă conectez cu el într-o astfel de stare, întrebă părintele, ca el să mă audă iar acțiunile mele să nu îl rănească?
Într-adevăr, refuzul creează frustrare, neplăcere, aduce o stare de iritare copilului și poate chiar de furie. Oare și tu te regăsești aici, ca adult când cineva te refuză? Tu cum îți trăiești propriile limite?
Felul în care copiii noștri își manifestă sentimentele – crud, direct, fără perdea ne tulbură echilibrul interior și dorim să facem tot ce se poate să îi oprim, să îi corectăm, să îi convingem, să facă ce credem noi că e bine. Nu avem disponbilitatea să ne ocupăm de furia lor. Nu dorim să ducem „bătăliile” care pot avea loc atunci când copiii se opun. Însă de cele mai multe ori ne simțim vinovați după. Cum împăcâm dorința de a pune limite și sentimentul de vină și rușine pe care îl avem după?
Copiii au nevoie de limite pentru a se simți în siguranță. În ciuda a ceea ce ar putea spune un copil!! Stabilind limite clare, concrete și conectate la nevoile noastre, avem șansa să-i învațăm pe copiii noștri:
- cum să construiască relații în care nevoia fiecăruia contează
- că putem avem mai multe strategii pentru aceeași nevoie.
Copiii vor să se joace și să exploreze. Vor să aibă autonomie. Îți doresc să fie ascultați pentru ceea ce simt. Vor să primească sprijin emoțional sau încurajare. În același timp, noi, părinții, vrem să îi știm în siguranță fizică, sănătoși, protejați. Cum găsim loc pentru toate nevoile? Cum ştim până unde să mergem cu această libertate a copiilor? Când şi de unde încep limitele iîntr-o educaţie care respectă nevoile copilului?
BENEFICII
Întrebări la care veți găsi răspunsuri …
Participând la workshop-ul online Ce punem în loc când punem limite copiilor, veți găsi răspunsuri la toate aceste întrebări. Mai mult decât atât, veți învăța și aprofunda:
- instrumente practice și cu efecte pe termen lung, pe care să le folosiți în situatiile dificiile
- cum să trasați limite conştiente şi sănătoase pentru voi înşivă
- cum să stabiliți limite conștiente și sănătoase pentru copiii voștri
- cum să arate relaţia pe care vă doriți să o construiți împreună
Workshop-ul este oferit de Mira Loghin —mamă, educator parental, Trainer Certificat Comunicarea Nonviolentă, Solution Focus Coach, Fondatorul Centrului de Educație Alternativă Lumea lui MOMO și autoarea cărții Grădinița pentru totdeauna.
DETALII ORGANIZATORICE
Ce punem în loc când punem limite copiilor
- Structura evenimentului — acesta workshop care se desfășoară pe parcursul a 2 zile (11 și 12 noiembrie), necesită participarea prezența voastră în ambele zile, în interval orar 17.30-19.45;
- Locuri disponibile — 14; locul de participant este validat după confirmarea plății.
- Cost de participare — 190 Lei/ persoană (pentru ambele zile); plata se achită în avans sub formă de donație, în contul RO07BREL0005500414960100, REVOLUT, Mirela Loghin.
- Înscriere — pentru înregistrare te rugăm să ne trimiti un email la adresa [email protected] care să conținaă datele tale de contact, vârsta copilului și care sunt așteptările tale privitoare la acest workshop. Cu ce aanume, cce informații, ți-ai dori să pleci la finalul acestui curs.