fbpx

Comunicarea cu părinții

Comunicarea cu părinții

img
comunicarea cu părinții

Lumea lui MOMO reprezintă înainte de toate, o comunitate de părinți, educatori care își propun să vină unii spre ceilalți pentru  a crea și susține un mediu hrănitor și protector unde copiii pot învăța și crește. O bună comunicare și cooperare între părinți și echipa noastră este esențială pentru ca acest mediu să înflorească și să servească nevoilor copiilor. Practicile pe care le promovăm pentru o comunicare deschisă și apropiată includ întâlniri de părinți, conferințe și seminarii, conversații telefonice, invitarea părinților la festivalurile și sărbătorile grădiniței, inclusiv la ziua de naștere a copilului.

Relația părinte-educator este o relație care cere timp pentru a fi construită cu încredere, iar intenția noastră este să creăm cadrul în care să facilităm împreună dezvoltarea acestei relații. Ne dorim să ne asumăm împreună această relație. Comunicarea onestă, transparentă, autentică, la timp și reciprocă este ceea ce ne dorim să promovăm.

Monitorizăm progresul copilului pentru a înțelege nevoile și a observa evoluția și dezvoltarea copilului. Toate observațiile noastre se transformă în feedback-uri pentru părinți cu scopul de a păstra părinții aproape de viața copilului în grădiniță și a-l sprijini în dezvoltarea și educația sa.

De două ori într-un an școlar, ne întâlnim cu fiecare părinte pentru a servi stabilirii intențiilor, obiectivelor educaționale și pentru a oferi o evaluare a  procesului de învățare și dezvoltare socio-emoțională al copilului.

Prețuim felul în care atingem împreună obiectivele educaționale și orice ajutor suplimentar care poate sprijini nevoile de bază ale copilului în timpul grădiniței sau acasă.

Căutăm împreună tematici care să servească nevoilor părinților, fie că vorbim despre sănătatea și protecția copiilor, hrană și opțiuni sănătoase, despre activitățile pe care le facem în grădiniță sau cum gestionează fiecare acasă situațiile dificile cu copiii. Folosim aceste prilej pentru a experimenta și o activitate practică, cum ar fi gătit, cusut, pictat, lucrat cu lâna etc.

Este un spațiu de conectare, sprijin, învățare care ne ajută la crearea unei punți între grădiniță și acasă.

Echipa educațională trimite în mod regulat prin email informații despre timpul petrecut de copil la grădiniță, descriere activități și impactul acestora.

De câteva ori pe an organizăm zile de lucru, în care părinții au șansă să contribuie prin aport fizic la întreținerea, îmbunătățirea spațiilor interioare și exterioare ale grădiniței. Fie că punem flori sau plantăm copăcei sau vopsim obiectele de joacă ale copiilor, este o oportunitate de a lega prietenii într-o atmosferă caldă . Fiecare părinte are un rol esențial în oferirea ajutorului în aceste zile, scopul fiind atingerea obiectivele necesare – comune.

Inainte de fiecare sărbătoare

Viața nu are niciun sens fără interdependență. Avem nevoie unul de celălalt și, cu cât învățăm mai repede, cu atât mai bine pentru noi toți.

— Erik Erikson