Monica Reu este cea de-a treia forță a naturii creatoare de la Lumea lui MOMO, o constantă sursă de energie și inspirație, un liant între oameni. S-a alăturat echipei noastre în urma cu 6 ani, într-o dimineață caldă de primăvară.
Monica este un om care încearcă în permanenţă să fie cu adevărat prezent în propria-i viaţă, să se bucure de lucrurile şi oamenii frumoşi care o înconjoară. O femeie şi o mamă profund recunoscătoare pentru cele doua ființe din viața ei, Ian şi Emma, ca au ales să-şi împletească drumurile împreună. O prietenă caldă și conținătoare. Un profesionist conștient de menirea sa.
În anul 2007 a înființat Asociația pentru Comunicare Nonviolentă și – alături de o echipa care crește împreună cu ea, își împlinește misiunea: de a contribui la o lume în care copiii să crească în iubire necondiţionată, purtând credinţa că au în interiorul lor resurse nemăsurate de a răspândi bine şi frumos în jur, o lume în care oamenii să ajungă să creadă că nevoile tuturor se pot împlini pe cale paşnică.
În 2010 a lansat programul de ”Educație empatică – Comunicare nonviolentă pentru părinți.” – program pe care l-a împărtășit în cursuri, conferințe, în școli, grădinițe și care stă la baza cursurilor de educație pentru părinți de la Lumea lui Momo. Comunicarea empatică stă la baza a tot ceea ce ne-am propus să facem, iar Monica a întărit cu experiența și energia ei și conceptul de părinte conștient.
Care este misiunea ei la Lumea lui Momo? Aceea de a-i ajuta pe părinți să devină conștienți de adevăratul potențial al copiilor și de a identifica nevoia ascunsă din spatele unui comportament. Relaționarea sănătoasă oferită de acest tip de abordare parentală este tot ceea ce poate primi mai bun un copil în cei șapte ani de acasă.
Mai mult ne povestește chiar ea:
“Zilele astea, gândindu-mă la Lumea lui Momo, mi-a devenit clar un lucru: că această lume nu este în casa de pe Ipotești – frumoasă, generoasă, de altfel – care o găzduiește, ci este oriunde eu și Mira se întâmplă să fim împreună: într-o excursie la țară, în taberele de familie, în parc cu dragii noștri copii. Și pentru mine nu e fericire mai mare ca atunci când alți părinți aleg să ni se alăture și pășim împreună pe calea aceasta a parenting-ului conștient, al educației empatice. Astfel, ne sprijinim unii pe alții să fim cea mai bună versiune a noastră ca părinți și să le oferim copiilor noștri acea temelie solidă, plină de iubire necondiționată și compasiune, care să-i ajute să devină adulți autonomi, împliniți, dar și rezilienți în fața dificultăților care inevitabil le vor ieși în cale.”