Tabără cu familia 2021 @ Lumea lui Momo

Tabăra cu familia 2021

Bine ați venit În Tabără cu Familia Lumea lui MOMO, 2021! Bine ați venit în spațiul Călătoriilor care ne cresc!

Toate poveștile încep cu a fost odată. A fost odată un șirag de oameni, un șirag de vise, un șirag de copii veseli, un șirag de părinți împliniți, un șirag de trăiri, un șirag de intămplări neîntămplătoare, un șirag de genunchi juliți, un șirag de emoții, un șirag de lacrimi de veselie adunate în pumnișori, un șirag de ceaiuri băute impreună, un șirag de povești dăruite și ascultate, un șirag de îmbrățisari, un sirag de vreascuri trosnind în foc, un șirag care speram să nu se termine niciodată. Aceasta este povestea noastră, pe care o scriem împreună cu voi, de 10 ani încoace, de fiecare data altfel, și totuși la fel.

Ne pregătim pentru un nou sezon în Tabără cu familia Lumea lui MOMO, 2021! Anul acesta se împlinesc 10 ani de tabere de familie în România, 10 ani de tabere Lumea lui MOMO, 10 ani în care am sprijinit peste 300 de familii de pretutindeni să conștientizeze lucrurile frumoase din viața lor!

Ne pregătim pentru a vă oferi un spațiu de celebrare a vieții, o comunitate ale căror valori sunt conectare, prezență, blândețe, grijă, răbdare, iubire, respect. Nu este o vacanță despre confort, dimpotrivă!! Este o oportunitate în care înveți că a da, este cel mai mare dar pe care îl poți primi.

Pregătim spațiul pentru voi, cadrul, conceptul, activitățile care să vă conducă să redescoperiți puterea lui împreună, dar și timpul pentru voi înșivă. Așa cum nu l-ați mai avut demult. Un spațiu în care este loc pentru emoții, pentru că ne dorim să simțiți includere și apartenență. Un spațiu în care fiecare nevoie contează. Un spațiu în care să contribuim cu toții ca locul să fie sigur și plin de respect. 

Taberele de familie Lumea lui MOMO sunt despre bogăția sufletească și frumusețea care stă în fiecare dintre noi!

Așadar, vă poftim ca timp de 7 zile să vă deconectați total de la ritmul vieții voastre cotidiene, pentru a vă conecta și reconecta cu energia benefica a jocului, cu bucuria de a fi și a fi împreună. Mai avem un singur lucru de completat pentru cei care încă n-au fost cu noi în tabără: mare atenție, tabere noastre dau dependență! 😊

Cele mai importante repere

Acestea sunt câteva dintre reperele logistice ale  sezonului cu numărul 10 În Tabără cu familia Lumea lui MOMO:
 
 • Baza taberei – Cabana Izvoranu județul Buzău; detaliile le găsiți mai jos în pagină. 
 • Tabăra 1 — 14-20 iunie 2021
 • Tabăra 2 —   5-11 iulie 2021
 • Tabăra 3 — 26 iulie- 1 august 2021
 • Număr de locuri disponibile într-o sesiune: 18 familii
 • Vârsta potrivită a copiilor — 4-11 ani; 
 • Vârsta minimă — 3.5 ani, pentru că e important să fie la vârsta când copilul poate rămâne fără părinți pe o durată de 2-3 ore alături de alți copii la joacă. Al doilea sau al treilea copil poate să fie mai mic de 3,5 ani însa va fi tot timpul în grija unui părinte, nu poate fi lăsat la activitățile dedicate exclusiv copiilor neînsoțit.

IMPORTANT – Click aici pentru a afla măsurile de igienă și protecție COVID-19 de la Cabana Izvoranu.

Intenția noastră

Câteva cuvinte despre ce ne-am propus noi, Lumea lui Momo, pentru sezonul 10 @ Tabără cu familia 2021 …

Să plecați acasă cu energia bună a oamenilor și a pământului, bucurie în suflet, cu supriza că încă mai știți jocurile copilăriei, cu amintiri în toate culorile, cu pietricele adunate de te-miri-unde, cu borcanul înțesat cu amintiri, cu aha-uri despre relația voastră cu copiii, cu prieteni, cu convingeri noi pe care să le așeze în lada de zestre a copiilor, cu iubire și empatie față de partenerul de viață. Și am decis că cea mai bună cale de a ne cunoaște este să petrecem împreună un timp de joacă, explorare și conectare. Și nu doar copiii și părinții au nevoie de mai multă apropiere, ci și partenerii, adulți din familie. Mama și tata au și ei niște lucruri de împărtășit. Și când este mai potrivit, dacă nu în vacanță, să descoperi lucruri noi împreună cu oamenii cei mai dragi ție?

Programul taberei - conectare joacă și relaxare pentru întreaga familie

Am gândit aceste tabere ca pe niște antrenamente intensive de blândețe și comunicare empatică. Puteți să-i spuneți cum vreți – tabără de family building, tabără de dezvoltare familială etc. Avem la dispoziție 7 zile și 6 nopți în care să ne bucurăm, să ne plimbăm în pădure, să construim, să bricolam, să gătim, să coasem, să pictăm, să ne jucăm în echipe, să construim relații noi și să consolidăm relații mai vechi.

Pe parcursul zilelor de tabără există activități gândite pentru toată familia, activități doar pentru copii și activități doar pentru părinți. Ziua se încheie cu o poveste în jurul focului, deopotrivă pentru părinți și copii. Iar după ce copiii îl iau de mână pe Moș Ene și merg la culcare, părinții mai rămân în jurul focului la un pahar de vin și vorbe, pentru a continua poveștile, pentru a lega sau consolida prietenii.

Cât de ziua de lungă, copii fericiți și părinți relaxați …

Așa cum poate știți, avem programe dedicate de joacă, creativitate, bricolaj, explorare în natură pentru copii cu tehnici de comunicare empatică. 

 • Joacă, joacă și iar joacă — Ne vom juca în fiecare zi cu copiii noştri aşa cum ne dorim, dar nu avem timp acasă. Ne vom juca intre noi, vom râde mult, ne vom rostogoli pe deal și fân proaspăt cosit. Vom găti sub cerul liber bunătăți care ne fac mai viguroși și plini de energie.
 • Drumeții la pas sau călare pe bicicletă — Vom cerceta cu ochiul, cu pasul, cu bicicleta, cu inima împrejurimile unice ale locurilor în care ne aflăm. Vom pedala pe cușmele dealurilor și prin umbra pădurilor.
Experiențe noi care vă provoacă spiritul de echipă, imaginația, creativitatea, colaborarea
 
Special pentru părinți
 • Morning Circle –  să îți bei cafea de dimineață, într-un loc special în care copiii nu au acces, ci doar alți părinți ca tine care caută liniște, apropiere, spațiu personal, ar putea fi un lux. Veți descoperi cum poate arăta ziua voastră atunci când o începi din spațiul nevoilor și emoțiilor voastre.
 • Workshopuri pentru părinți — veți descoperi cele mai nebănuite insușiri ale ființei noastre conectându-ne la partenerul nostru de viață. Veți participa la intălniri doar pentru voi, dedicate tuturor relațiilor de iubire din viața voastră, facilitate de Monica Reu, Ian Peaty și Mira Loghin -Coach & Traineri în Comunicarea NonviolentăVeți învăța cum să foloșiți darurile empatiei atât în relația cu voi înșivă, cât și cu ceilalți pe care aparent nu îi înțelegem.
 • Sezători – atunci când copiii vor fi la treaba lor, adică la joacă, veti fi și voi la treaba voastră. Adică le vom pregăti copiilor daruri supriză. Fie că vom bricola, picta, modela veți transfera prin măinile voastre toate mesajele de iubire pe care ați vrea să le audă copiii voștri.
 • Seri de socializare — veți socializa cu părinți care dincolo de atitudini formale, seamănă cu fiecare dintre voi, și poate veți lega noi prietenii. Pentru că sunt tot adulți în căutare de distracție, conectare, relaxare, inspirație, libertate, timp pentru sine.

Petrecerea de celebrare

O așa săptămână nu putea rămâne fără un final pe măsură! Așadar, ca în fiecare an la finalul călătoriei ne bucurăm cu mic cu mare o petrecere care închide oficial În tabăra cu familia și deschide o altă oportunitate de a vă continua călătoria.

Echipa – familia Lumea lui Momo

Coordonată de Mira Loghin, echipa familiei Lumea lui Momo este formată din 6 instructori-mentori care alături de familiile lor, vor avea grijă ca nevoile voastre de relaxare, joacă, grijă, atenție si conectare să fie împlinite.

Vom fi împreună, simplu și autentic!

De ce să vii în Tabără cu familia @ Lumea lui Momo

Beneficii pentru copii

 • Petrec timp de calitate alături de părinții lor, înconjurați de alte familii
 • Se sudează mai bine relația părinte-copil
 • Deprind noi abilități de comunicare și relaționare într-o comunitate bazată pe diversitate
 • Descoperă binefacerile libertății, al mersului desculț în iarbă, al murdăritului sau udatului cu apă
 • Învață lucruri noi, se joacă liber mult mai conectat cu nevoile lui și ale celorlați
 • Își fac prieteni noi și capătă încredere în forțele proprii
 • Își descoperă unicitatea în timp ce o observă pe a altora
 • Se deschid cu mai multă încredere mediului exterior, către alți adulți

Beneficii pentru părinți

 • Vă reconectați la copilul vostru interior, vă reamintiți trările propriei copilării
 • Transformați stresul în relaxare
 • Lăsați deoparte agitația orașului și a treburilor zilnice 
 • Vă relaxați activ și petreceți un altfel de timp cu familia voastră
 • Stabiliți o mai bună comțunicare cu copilul și cu ceilalți membri ai familiei; 
 • Vă consolidați relația de cuplu;
 • Trăiți experiențe care vă ajută se aflați lucruri noi despre copil, partener și chiar propria persoană; 
 • Aveți acces la o comunitate de părinți cu valori și preocupări comune.

Cabana Izvoranu

Cabana Izvoranu

Gazda sezonului 10  În Tabără cu Familia 2021 @ Lumea lui Momo va fi Casa Izvoranu. Este o pensiune de 4 margarete care dispune de 12 camere mobilate,  decorate în stilul tradițional românesc. Camerele sunt foarte spațioase, confortabile și vă vor aminti de casele străbunicilor.

Situată la doar 30 km de orașul Buzău, într-un loc uitat de timp, cu păduri sălbatice și peisaje de o frumusețe aparte, Cabana Izvoranu este locul unde te poți lăsa liber să simți cum TU devii NATURA.

În plus…

  • Copiii se vor bucura de un spațiu outdoor special amenajat pentru cățărat, legănat, ascuns, alunecat facil oricărei vârste
 • Drum de mers cu bicicleta, de alergat și pădure cât vezi cu ochii de căutat comori. Vom călători prin poieni și luminișuri după ierburi și plante medicinale.
 • Vom putea vizita în fiecare zi Ferma Cabanei, să hrănim animalele domestice și chiar să mulgem văcuțele care ne vor da laptele de dimineață.
  • Avem o bucătărie de vară unde va mirosi mereu a mâncare ca la bunica acasă, și unde vom avea ateliere de gătit la foc deschis și vatră.
  • Avem terase umbroase, bănci pentru citit si chiar un lac, unde să aruncăm pietricele și unde să pescuim.
  • Loc de foc pentru poveștile de seară ale copiilor, si loc de foc pentru poveștile de seară de dupa ora de culcare a copiilor
  • N-am încercat țuica lui Mișu, gazda noastră, însă le-am văzut fețele celor care veniseră înaintea noastră.

Descoperă Cabana Izvoranu

Pentru cei care doresc să afle și mai multe lucruri despre gazda noastră din 2021:

Despre ce și cum ne hrănim

Opțiuni culinare sănătoase pentru vegetarieni, lacto vegetarieni și omnivori!

Cei care ne știu din sezoanele precedente, cunosc cât de multă importanță acordăm hranei noastre de zi cu zi. Astfel, taberele de vară nu fac excepție, așa că ne pregătim și de asta data cu un menu marca MOMO & Cabana Izvoranu, plin de culoare, savoare, vitamine, bogățieg ătit cu multa iubire si pricepere de gazdele noastre.

 • Fie că alegi un menu OMNIVOR sau VEGETARIAN, te vei bucura de energie și stare de bine. Nu folosim faină albă, zahăr alb, conservanți sau adaosuri care “fac gustul mai bun".
 • Echipa de organizare În Tabără cu familia Lumea lui MOMO 2021 are grijă să primești din timp toate informațiile necesare. Îți vom trimite din timp meniul detaliat pe email ulterior confirmării înscrierii.

Costuri & pachete - Tabără cu familia 2021

Pentru a vă face o idee cu privire la costuri, vă prezentăm pachetele noastre care includ următoarele servicii

 • 6 nopți de cazare în camere duble, triple sau apartamente (Căsuța de la Fermă si Cabana Izvoranu)
 • Pensiune completă, mic dejun, prânz, cină, gustări de dimineață și după amiază
 • Programul zilnic al taberei creat și oferit de echipa Lumea lui MOMO, care include activități dedicate în intervalul 9.00-20.00
 • Costuri logistice de organizare și administrare
 • O echipă dedicată de traineri cu experiență și vechime în echipa Lumea lui MOMO
Tabără cu familia 2021

ÎNSCRIERE @ Tabără cu familia 2021

Pentru înscrierea familiei tale și ocuparea unul loc, este important să completezi acest formular și să achiți taxa de rezervare a locului. Găsești toți pașii în formularul atașat.  Te rugăm să păstrezi o copie a formularului completat pentru a avea mereu reperele opțiunilor tale. După ce locul este confirmat și achitată rezervarea vei primi contractul de prestări servicii.

Mărturii din taberele Lumea lui Momo

Cei care abia acum află despre În Tabără cu familia @ Lumea lui Momo, îi invităm cu mare drag să descopere povestea taberelor de familie aici. Veți găsi aici tot felul de informații utile, mărturisiri minunate lăsate de participanții mici și mari și câteva dintre miile de poze adunate de-a lungul anilor. 

De asemenea, trebuie să recunoștem că nu mică e bucuria noastră  când părinții împărtășesc experiențele lor din taberele noastre. Ne crește inima să primim asemenea aprecieri valoroase!

Vești din tabără!

După cum poate unii dintre voi știu bine, de ani de zile la Lumea lui MOMO organizează împreună cu o echipa mea de oameni extraordinari ...
Cum să nu te veselești? Cum să nu ne simțim pe zi ce trece mai motivați, când avem parte de așa cuvinte tandre, frumoase, scrise ...
Povestea Andreei Călinescu și a familiei sale despre zilele petrecute în tabără începe cu intenția lor și căutarea unui „unui alt gen de vacanță în ...

Armonie si veselie pentru intreaga familie – Tabara de copii si parinti cu Lumea lui MOMO

Căutam 10 familii cu copii, pentru a recrea Lumea lui Momo departe de casa dar aproape de sufletele noastre, într-un loc de poveste: satul Nocrich ...

Summer Toddler’s Camp – Calatorie prin lumea animalelor

7-12 iulie si 14-19 iulie cu Andreea Stefan psiholog si mama a 3 copiiGrupa de varsta 2,5 – 3,5 aniStim ca nu multi dintre noi au ...

EXPLORARE SI NATURA – TABARA DE MUNTE, PRIETENIE SI JOACA PENTRU COPII INTRE 6 si 10 ani (2014)

După 3 ani în care am împărtăşit momente unice alături de peste 200 de părinţi şi copii în taberele de Family Building de peste veri, ...