Grup de joacă, conectare și explorare senzorială pentru copii și părinți 

2 grupe / în fiecare miercuri / 9.30 – 11.00 / copiii între 16 și 24 luni

Cu Mira Loghin, instructor educație timpurie.

Cum e lumea copilului mic ?

Dacă vreți să știți cum se vede lumea de la nivelul unui copil de 1 an, întindeți-vă pe covor și priviți în jur. Apoi ridicați-vă ușor pe coate și începeți să înaintați. Veți descoperi lucrurile din cu totul altă perspectivă. Iar dacă vreți să înțelegeți de ce copilului nu-i place adesea să meargă de mână, încercați să țineți o mână întinsă timp de câteva minute. Veți descoperi că e un lucru obositor. Sunt două experiențe mici care te pot ajuta să înțelegi cât de diferită e lumea copiilor față de cea a noastră, a adulților.

Copilul mic trăiește într-un întreg univers senzorial. Auzul, văzul, mirosul, pipăitul sunt instrumentele cunoașterii copilului, sunt uneltele lui de explorator. De aceea orice interacțiune, orice atingere, orice sunet pe care îl aude sunt experiențe definitorii pentru dezvoltarea lui.

Ateliere de stimulare senzorială

Prin atelierele de stimulare senzorială, pe care le parcurge împreună cu mama sau tata, copilul învață să-și deschidă simțurile într-un mediu sigur și perfect armonizat. Alături de alți șase copii și de părinții lor, copilul intră prin intermediul lumii simțurilor într-o mică „societate de exploratori” care, asemeni lui, descoperă în fiecare secundă sensuri noi de a învăța.

Ce vă propunem la Lumea lui Momo?

Cum decurge o întâlnire de joacă și explorare senzorială la Lumea lui Momo? Ne așezăm în cerc pe covorul moale și împărtășim despre copiii noștri, conectându-ne unii cu ceilalți. Continuăm cu reprize de joacă liberă, jocuri de degete, semne, cântecele, dansuri, explorare în lada senzorială alături de alți micuți.

Atelierele de explorare senzorială de la Lumea lui Momo reprezintă o modalitate unică de a încerca să vezi lumea prin ochii copilului tău și să trăiești experiențe noi alături de el, fie că e vorba de explorarea cutiilor senzoriale (cu linte, orez, mălai, spumă), de atingerea apei în diferite forme ale sale (solid, lichid), de explorare a culorilor, a texturilor sau a gusturilor (dulce, sărat, acru, amar).

Și pentru că nicio reuniune nu se poate întâmpla fără muzică, joaca este acompaniată de dans și mișcare pe muzică clasică.

Nu, nu vom învăța copilul să valseze, dar îl vom învăța că e plăcut să-și lase corpul să se miște în ritmul muzicii exact așa cum simte. Iar tu, părintele, vei face acest lucru pentru el. Practic copilul se joacă și învață să exploreze lumea și să descopere lucruri noi, prin tine.

Sigur că activitățile de explorare senzorială pot fi făcute și acasă, iar copilul poate întâlni alți copii în parc sau la locurile de joacă. Dar avantajul de a-l integra într-o mică comunitate, într-un mediu sigur unde se întâlnește săptămânal cu aceeași copii, este neprețuit. Aici își creează primele relații. De aceea grupul nostru de joacă urmărește și formarea primelor abilități sociale: să saluți, să împarți, să oferi, să primești, să te joci împreună cu ceilalți – sunt lucruri care pot părea simple pentru un adult, dar care sunt complet noi pentru un copil abia ieșit din faza de bebelușeală.

Beneficii pentru copil:

 • Se conectează cu părintele prin joc și participă la activități de grup;
 • Observă lucruri și încearcă activități pe care singur nu le-ar fi încercat;
 • Se dezvoltă social și emoțional;
 • Își dezvoltă încrederea în sine;
 • Dezvoltă limbajul, creativitatea, curajul;
 • Învață relația cauză-efect în mod direct;
 • Dezvoltă abilități motorii fine, exersează coordonarea ochi-mână;
 • Își consumă energia într-un mod sănătos, nu se plictisește.

Beneficii pentru părinte

 • Stabilești o legătură mai strânsă cu copilul, fizică și emoțională;
 • Descoperi lucruri noi despre copil;
 • Ai acces la o comunitate de părinți cu preocupări comune;
 • Redescoperi copilul interior, te relaxezi, râzi și te bucuri;
 • Descoperi resursele infinite ale creativității în relația cu copilul tău: inventarea jocurilor, poveștilor, jucăriilor, felurilor de mâncare etc.;
 • Pleci cu o stare de bine pe care o duci mai departe în viața ta.

 • Info administrativ:

ORAR: Grupele pentru copiii de 16-23 luni sunt organizate în ședințe săptămânale, miercurea de la 9.30 si 11.00, cu un număr de maxim 7 copii și 7 adulți. Sedintele au loc saptamanal, iar grupele se formeaza în functie de varstele apropiate copiilor.

Activitâțile se vor desfășura în condițiile de siguranță și protecție cerute de perioada pandemiei COVID-19. Fiecare părinte va fi instruit si va primi instrucțiunile de lucru la momentul înscrierii.

COST SI STRUCTURA:

Modul 3 luni – 900 lei la completarea formularului de inscriere. Plata se poate face integral sau cu un avans de 50% la inscriere si diferența în luna următoare. Garantia rezervarii locului o constituie exclusiv confirmarea locului.

Ședințele achitate și neefectuate saptamanal vor fi considerate pierdute. Excepție fac absențele îndelungate pe motive medicale grave (minim 4 săptămâni consecutiv), caz în care se va intrerupe abonamentul pe perioada absentarii si se va relua la revenire, pe baza avizului de la medic.

INSCRIERE: doar prin email la [email protected] specificând numele parintelui, telefonul, vârsta copilului și motivația înscrierii în acest grup.

Pentru a adera la acest program, in functie de disponibilitatea locurilor in grupa, fiecare parinte va primi un contract cu conditiile de participare. Acesta se va semna de catre ambele parti inainte de data prime sedinte. Plata serviciilor educaționale se face in avans.

Grupul de joacă și explorare senzorială este organizat în module lunare a câte 4 ședințe, iar pentru a vedea impactul în viața voastră și a copilului, este important să participați timp de minim 3 luni calendaristice, aceasta fiind de altfel si perioada minimă contractuală. Valabilitatea acestui program este pana la data de 30 iunie 2021

Ne-am schimbat de curând numerele de telefon pe care le știți pentru a nu mai fi asociați cu jocul virtual Momo. Și din acest motiv noile numere  nu  sunt publice pentru următoarele 6 luni. Ne puteți contacta pe adresa de email [email protected], iar numărul de telefon îl veți primi personal, în semnătura emailului, ca reply la prima noastră corespondență.