De după Nocrich …
Am plecat în tabară la Nocrich … ca însoțitor, ajutor, supraveghetor sau așa ceva, cu un job description nu foarte clar și nici prea convinsă că între atâția părinți și copii îmi voi găși folosul. Că atare am făcut rost de doi copii: nepotul meu, Petre (10 ani) și Toma (9 ani) … pe care sora-mea și prietenă mea, Anca, mi i-au încredințat. Așa că am fost și eu un fel de mama pentru 4-5 zile, ceea ce mi s-a părut funny și ușor, mai cu seamă că nu am avut de-a face cu lecții, guturaie, cumpărat de rechizite, stat prea mult pe net și mofturi la mâncare, acestea fiind unele dintre problemele cu care îmi închipui eu că se confruntă mamele cu normă întreagă.
Nu știu alții cum sunt, dar eu m-am simțit minunat! Am stat într-un palat de cort cu niște super colocatari – Andreea, Radu, Maya și Călin, pecare i-aș schimba oricând cu vecinii mei reali. De fapt,mi-am dat seama că toți oamenii care au participat mi-ar fi plăcut să fie vecinii mei doar pentru faptul că au ales acest mod neconvențional de a ne petrece câteva zile împreună.
Mă uit pe poze și văd cât de frumos și liber se joacă copiii. Se cățără, se tăvălesc și se aleargă prin iarbă. Merele pădurețe sunt ghiulele de asediat cazemata făcută din lemne pentru foc, corturile sunt derdelușuri sau locuri pentru v-ați ascunselea. Sertarele unui vechi dulap ajung vagoane de tren, iar labradorul din curte a făcut aporturi cât pentru încă o viață.
Regretul meu s-a îndreptat numai către soarta acestor sate săsești, atât de speciale și unice, din podișul Hârtibaciului prin care am trecut, a căror revigorare se petrece cu greu sau deloc. Poate mai vine vreun printz să le salveze, dar măcar să ne salveze și pe noi de nepăsare.