Site icon Lumea lui MOMO

Eu și mami

Eu și mami

Ateliere de conectare și dezvoltare socială prin muzică, joc și mișcare
pentru copii între 12 și 24 luni

Din această toamnă, am lansat un nou program dedicat mămicilor și pruncilor cu varste intre 12-24 de luni, bazat pe muzică, mișcare, cântec și joacă. Dimineața de la 10.00 la 11.00  Vă puteți înscrie chiar acum la contact@lumealuimomo.ro, pentru o lecție demonstrativă.

Ce are de oferit grupul de joacă și stimulare senzorială

Muzica are un rol vital în viata copilului mic încă din primele zile de naștere. Este unul din cele mai bune instrumente de conectare cu bebelușul, de a se simți alinat, alintat, de a comunica și a-i imbogăți viața.  Prin intermediul ei copilul are acces la trări și sentimente, la imaginatie și creativitate, la apropiere, la o dezvoltare fizica si mentala  armonioasă, precum si la deprinderea  timpurie a abilitatilor sociale sănătoase.

Activitătile muzicale care presupun mișcare și cântat la instrumente de percutie simple, adecvate vârstelor timpurii, dau ocazia copiilor să-și cunoasca mai bine propriul corp și propriile limite, să-și antreneze motricitatea, dar si coordonarea mână-picior. Cântam și ne mișcâm cu totii, ne oprim brusc, apoi reincepem să cântăm și să ne mișcam. Ii observam pe ceilalti din jur, ii imitam (sau nu), ne întâlnim unii cu ceilalti si ne bucuram împreuna,  râdem, construim povesti muzicale dedicate  anotimpurilor pe care le traversam.

Inițiator și mentor proiect – Mira Loghin

Facilitator Loredana Mitrut

Loredana este  absolventa a sectiei de Pedagogie Muzicala a Universitatii de Muzica Bucuresti, promotia 2001 si a formarii de Muzicoterapie din cadrul Centrului International de Muzicoterapie Paris, Franta, promotia 2012.

Inca din 2012 colaborează cu Lumea lui Momo, creând impreună nenumărate programe educaționale, spectacole, ateliere sau alte evenimente dedicate copiilor dar si părinților. Este profesoara de muzică a copiilor din Gradinita Lumea lui Momo, si nu doar copiii o adoră.  Loredana îmbină jucăușenia, creativitatea, glasul blând și dulce cu muzicoterapia și metodele specifice de invatare muzicala timpurie.

Membru co-fondator al proiectului de teatru cu umbre si muzica live, “Limpopo”, unde povestile prind forma si sunet pe scene dedicate celor mici.

 

Educație timpurie. Dezvoltare sănătoasă pentru toată viața

Prin aceste intâlniri de conectare și joacă pe care bebelușul le parcurge împreună cu mama sau tata, copilul învață să-și deschidă simțurile într-un mediu sigur și armonizat. Alături de alți șapte copii și de părinții lor, copilul  intră prin intermediul lumii simțurilor într-o mică „societate de exploratori” care, asemeni lui, descoperă în fiecare secundă sensuri noi de a învăța.

Acest program este o modalitate de a  trăi noi experiențe alături de copil care aduc o conectare reciprocă părinte-copil,.

Grupul nostru de joacă prin miscare și muzică, urmărește și formarea primelor abilități sociale: să saluți, să împarți, să oferi, să primești, să te joci împreună cu ceilalți – sunt lucruri care pot părea simple pentru un adult, dar care sunt complet noi pentru un copil abia ieșit din faza de bebelușeală. Iar tot ceea ce ce învață vine din ceea ce observă în jur și din interacțiunile cu părintele.

  • Se conectează cu părintele prin joc și participă la activități de grup;
  • Observă lucruri și încearcă activități pe care singur nu le-ar fi încercat;
  • Explorează spațiul din afara casei, vede figuri noi de adulți și copii alături de sursa lui de siguranță, părintele
  • Se dezvoltă social și emoțional;
  • Dezvoltă limbajul și curajul;
  • Învață relația cauză-efect în mod direct;
  • Dezvoltă abilități motorii fine, exersează coordonarea ochi-mână;
  • Își consumă energia într-un mod sănătos
  • Vezi lumea prin ochii copilului tău
  • Trăiești experiențe noi alături de el
  • Stabilești o legătură mai strânsă cu copilul, fizică și emoțională;
  • Descoperi lucruri noi despre copil;
  • Înveți cum să te joci cu el atunci când nu mai știi ce să faci
  • Ai acces la o comunitate de părinți cu preocupări comune;
  • Redescoperi copilul interior, te relaxezi, râzi și te bucuri;

Cum se întâmplă ...

Știați că dezvoltatea cognitiei este, la rândul ei, stimulată de practica muzicală? Cum ar fi cântecele care implică numărare, ritmurile repetitive, modelele de cântece care ii ajută pe copii să anticipeze ceea ce urmează, sunt frecvent utilizate in atelierele muzicale.

Aducerea muzicii in forma cantecelelor “ritualice” pentru anumite momente importante si repetitive din viata copilului (pregatit de masa, spalat pe manute, strans jucariile, mers afara, pregatit de culcare, etc), fac ca acesta sa internalizeze mult mai usor rutina zilnica.

Muzica si dansul ajuta foarte mult exersarea timpurie a deprinderile sociale. Cand stam impreuna si cantam/ne miscam, copiii devin curiosi in privinta celorlalti. Prin crearea impreuna a unor momente senzoriale cu impact (prin audierea unor piese adecvate de muzica clasica si folosirea de esarfe multicolore, saculeti colorati, mingi, parasuta, etc), copiii se pot bucura din plin de energia de grup foarte pozitiva, la care fiecare contribuie. Astfel de momente de “impreuna” au un beneficiu foarte important pentru pregatirea intrarii viitoare a copilului in comunitate.

Vestea bună este că tot ce inveti alături de noi, poti practica mai departe acasă. Insă avantajul  de a-l integra de la o varsta timpuri alături de tine într-o mică comunitate, într-un mediu sigur unde se întâlnește săptămânal cu aceeași copii, este neprețuit. Aici își creează primele relații. Și nu doar el. Și tu părintele vei învață cu noi o alta abordare a relațiilor.

GRUPELE

Grupele pentru copiii de 12-24 luni sunt organizate în intalniri săptămânale, o întâlnire pe săptămână cu o durata de 60 de minute, de la 10.00 la 11.00 cu un număr de maxim 8 copii și 8 adulți. Ședințele au loc doar în timpul săptămânii, iar grupele se formează în funcție de vârstele copiilor.

Structura cursului

Costuri și module

Grupul de joacă și explorare senzorială este organizat pentru doua grupe de vârstă

  • 12-18 luni, martea de la 10.00 la 11.00
  • 18- 24 luni, joia de la 10.00 la 11.00

Abonament lunar– 409 RON/lună/4 ședințe  la completarea formularului de înscriere. Ședințele achitate și neefectuate in decurs de 1 lună vor fi considerate pierdute. Acesta este un program care odata inceput are specificul unui circuit închis, odata ce se atinge numarul de 8 copii, grupul ramane constant pana la incheierea perioadei. Aceasta caracteristică oferă copilului mediul sigur de care are nevoie să se imprieteneasca si cu alte figuri din afara mediului oferit de familie.

Înscriere

Cum să ne contactezi

  • Pentru a adera la programul Eu și mami, vă rugăm să trimiteți cerere de înscriere pe adresa de email contact@lumealuimomo.ro
  • Veți primi un răspuns în funcție de disponibilitatea locurilor.
  • Urmează plata în avans a abonamentului
  • Procesul de înscriere se finalizează prin contractarea și facturarea serviciilor
Exit mobile version