fbpx

Cremă de spanac — o rețetă plină de zâmbete și energie

Cremă de spanac proaspăt așezat pe felii crocante de pâine de secară … aceasta este rețeta de poveste sănătoasă pe care o scriu azi. Și, așa cum se întâmplă de obicei, totul are o legătură cu MOMO. Pentru că în Lumea lui MOMO sănătatea curată e foarte importantă și povestim copiilor despre legume, fructe și legumonoase.
Dacă nu ați apucat să citiți, spanacul crud este sfidător de sănătos prin prisma vitaminelor A,E,B1,C și K, fierului, calciului, potasiului, acidului folic..și fibrelor alimentare. Însă doar crud, odată fiert … s-a cam dus aportul hrănitor.

Cremă de spanac @ Mira

Între 2 ateliere și o răceală, căci deh, cum îi spuneam deunăzi unei prietene, m-am lăsat sedusă de o răceală de An Nou :-). S-a lăsat cu o stare febrilă, dar doar cât să mă bucur de savoarea unui ceai de echinaceea și măceșe cu multă lămâie și de câteva ore de somn în plus. Și, cum lipsa de energie a venit odată cu lipsa apetitului alimentar, abia ieri seară m-am urnit într-un final la pregătirea unei cine. Era timpul, după culoarea neprietenoasă a fetei mele. Am ales culoarea verde Pur și simplu. Și abia într-un târziu mi-am dat seama că nu a fost întâmplător. Căci astăzi la o zi după, am intrat pe un site drag mie să citesc semnificațiile acestei culori: liniște, bună dispoziție, relaxare, meditație, echilibru, contemplare, abundență de asociatiii mentale de idei, fantezie, facilitează deconectarea nervoasă, senzație de departere în spațiu. Iar una dintre indicațiile terapeutice era Gripă..mă rog, la mine nu a fost chiar atât de grav, dar pe acolo :-))
spanac la borcanBuuuuuun! La îndemână mi-a fost spanacul proaspăt. Îl cumpăr săptămânal de la un producător de încredere, așa că nu îmi lipsește din cămară. Cam 300 grame. Am ales frunzele. Le-am combinat cu:

  • 50 gr semințe de pin, 50 gr sâmburi dovleac, 50 gr caju, toate hidratate
  • 2-3 căței usturoi, busuioc proaspăt
  • 1 linguriță ulei de măsline, sare de mare neiodată
  • 2 lingurițe suc proaspăt de rodie (pentru aromă și gustul dulceag), 1/2 zeamă lime.

Toate răsturnate în mixerul de viteză și a ieșit așa … mi-a mers la suflet cu pâinica de secară.

P.S. Data viitoare voi adaugă și niște roșii uscate la soare ținute în ulei de măsline. Iar, o combinație, hmmmmmm, la fel de bună ar putea fi cu avocado.

About Author

Avatar photo

Related posts