Pentru tine, taberele lui Momo inseamna 7 zile libere, cu timp de calitate, de joc, de emotii, de natura, in familie. Pentru noi sunt tot 7 zile, tot joc, tot natura, dar in loc de timp liber, avem timp in folosul familiei. 

Cum am inceput?

Taberele de familie pe care le organizăm au început, ca mai toate lucrurile pe care le facem, ca o joacă și un experiment. De aici am pornit în urmă cu 6 ani, ca niște pionieri, fiind singurii organizatori de tabere de familie la vremea aceea. Împreună cu câteva familii apropiate de întâmplările Lumea lui Momo am pornit să explorăm o nouă lume. Am început cu o tabără de vară și am ajuns să avem trei,  fiecare dintre acestea fiind aproape sold out încă din anul anterior. Și uite așa au trecut 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017.  Da, cu siguranță aceasta este cea mai bună recomandare pentru taberele de familie Lumea lui Momo: an de an sunt (aproape) aceeași participanți. Și mereu avem cerere pentru a organiza mai multe, doar că noi suntem o mână de oameni, iar timpul vacanței este și el limitat.  Căutăm mereu locuri departe de cotidian, de zgomotul urban, locuri necunoscute și neumblate, pe care ulterior ajungem să le promovăm și să le facem cunoscute pentru frumusețea lor. Umblăm în țara-n lung și-n lat. În cei șase ani de tabere, au fost cu noi peste 170 familii și 240 copii.

În fiecare vară ne pregătim cu drag, cu nerăbdare și cu entuziasm de o nouă aventură de familie. Am gândit aceste călătorii ca pe niște continuări ale activităților noastre principale, în care conectarea cu natura și familia, jocul și bucuria interacțiunii în grup se află în centru.  Răspundem astfel nevoii părinților de a oferi familiei o vacanță în care adulții să poată interacționa cu alți părinți cu aceleași valori, copiii să se joace cu alți copii în natură, să se simtă liberi, în siguranță și să se hrănească sănătos.

Ne dorim ca părinții să plece din tabără cu energia bună a oamenilor și a pământului, bucurie în suflet, cu supriza că încă mai știu jocurile copilăriei, cu amintiri în toate culorile, cu pietricele adunate de te-miri-unde, cu borcanul înțesat cu amintiri, cu aha-uri despre relația lor cu copiii, cu convingeri noi pe care să le așeze în lada de zestere a copiilor, cu iubire și empatie față de partenerul de viață. Și am decis că cea mai bună cale de a ne cunoaște este să petrecem împreună un timp de joacă, explorare și conectare. Și nu doar copiii și părinții au nevoie de mai multă apropiere, ci și partenerii, adulți din familie. Mama și tata au și ei niște lucruri de împărtășit. Și când este mai potrivit, dacă nu în vacanță, să descoperi lucruri noi împreună cu oamenii cei mai dragi ție?

Cum ne distrăm?

Așa că am gândit aceste tabere ca pe niște antrenamente intensive de comunicare empatică. Puteți să-i spuneți cum vreți – tabără de family building, tabără de dezvoltare familială etc. Avem la dispoziție 7 zile în care să ne bucurăm, să ne plimbăm în pădure, să ne jucăm în echipe, să construim relații noi și să consolidăm relații mai vechi. Pe parcursul zilelor de tabără există activități gândite pentru toată familia, activități doar pentru copii și activități doar pentru părinți, care includ sesiunile de parenting cu Monica Reu.

Ziua se încheie cu o poveste care ne adună șoptit, deopotrivă părinți și copii, în jurul focului. Iar după ce copiii îl iau de mână pe Moș Ene și merg la culcare, părinții mai rămân în jurul focului la un pahar de vin și vorbe, pentru a continua poveștile, pentru a lega sau consolida prietenii.

Vă invităm ca timp de 7 zile să vă deconectați total de la ritmul vieții cotidiene, pentru a vă conecta șreconecta cu energia benefică a jocului, cu bucuria de a fi și a fi împreună. Dorim să vă încurajăm să conștientizați lucrurile frumoase din viata voastră, să conștientizați darul cel mai prețios pe care îl aduce fiecare membru al familiei voastre: iubirea. Mai avem un singur lucru de completat pentru cei care încă n-au fost cu noi în tabără: mare atenție, tabere noastre dau dependență!

Beneficii pentru copil:

  • Deprinde noi abilități de comunicare și relaționare într-o comunitate de familii;
  • Consolidează comunicarea cu ceilalți membri ai familiei;
  • Învață lucruri noi, se joacă, se relaxează, petrece timp de calitate în natură;
  • Își antrenează stima de sine și încrederea în forțele proprii;
  • Crește încrederea în părinți dar și în educatori.

Beneficii pentru părinte:

  • Se reconectează la copilul interior, uită de stres, lasă deoparte agitația orașului și a treburilor zilnice;  
  • Se relaxează activ și petrece timp de calitate în natură;
  • Stabilește o mai bună comunicare cu copilul și cu ceilalți membri ai familiei;
  • Trăiește experiențe care îl ajută se afle lucruri noi despre copil, partener și chiar propria persoană;
  • Are acces la o comunitate de părinți cu valori și preocupări comune.

Tabăra 2012

Tabăra 2013

Tabăra 2014

Tabăra 2015

Tabăra 2016

Tabăra 2017


Noi, Lena, Igor, Maia si Lia ne-am simtit minunat in tabara de familie organizata de voi. Mie personal mi-a placut foarte mult ca fetele mele s-au simtit confortabil acolo, era mult loc unde copii sa poata alerga in siguranta, faptul ca eram pe intr-o zona remote. Atelierele, jocurile, expeditiile, excursiile foarte fain organizate si grija si dedicatia cu
care eram intampinati mereu.

A fost minunat ca am avut timp si pentru mine sa mai rasfoiesc o carte si timp de cuplu la atelierele de dupa amiaza.
Scrisorile scrise de mana in fiecare zi au fost geniale 🙂

Mi-a placut ca nu a trebuit sa imi fac griji pt mancare, sa nu fie nesanatos/prajit/dulce/etc

M-am simtit intr-o bula minunata, din care nu vroiam sa ies, si cred ca acest lucru ne prieste din cand in cand (preferabil ar fi sa fie normalul si sa ne simtim asa mereu :), pentru ca de multe ori ne este frica si ne punem intrebari daca suntem pe drumul cel bun.

Imi imaginez ca este un efort foarte mare pentru echipa Momo. Va multumim din adancul fiintei noastre pentru bucuria si veselia pe care o imprastiati cu noi ! O zi frumoasa, o saptamana plina de soare in suflet si abia astept sa ne revedem !!! (Elena Cernopolc)


As incepe un testimonial despre tabara cu “Multumesc Lumea lui Momo! Cu siguranta Tabara lui Momo este o experienta pe care o asteptam cu bucurie in fiecare vara.

Plecarea in tabara lui Momo este singurul lucru pe care il programam cu asa mult timp inainte.

Tabara lui Momo inseamna noi, copii si paritii dar si voi, tu, echipa, antrenorii, gazdele.

Voi ati facut pozibile cel mai multe dintre momentele frumoase pe care le-am petrecut impreuna. Am apreciat organizarea, activitatile pentru copii si pentru parinti, organizarea, calitatea bucatelor, focul de tabara si povestile, furisatul hartiilor de buna dimineata pe sub usi noaptea tarziu, si bineinteles locul ales pentru joaca. Am urcat si am mers mult pe jos, cu copiii pe noi si de mana, am adunat pietricele si le mai avem inca. Ne-am bronzat si am obosit.

O oboseala sanatoasa, cum ii spun eu Anastasiei. Oboseala de la joaca este buna tare. Am ras cu pofta, ne-am emotionat la cursurile Monicai si ale lui Ian, am avut revelatii despre noi, despre copii. Am devenit mai buni si ne tinem cu dintii de ceea ce am constientizat la orele de parenting de atunci, pretuim conectrea si o cautam cu fiecare ocazie.

Ne-am simtit minunat anul trecut. Ne-am amintit cu bucurie ca de fapt fericirea inseamna copii si joaca, natura si animale. Atat de simplu. (Vio Popa)


Noi am intrat în Lumea lui Momo prin atelierele pentru copii și părinți, unde am întâlnit oameni minunați, o echipa care reușește să te facă să te simți acasa cu blândețea și încrederea pe care le transmit copiilor în timpul activităților. Atmosfera este așa cum nu am mai întâlnit în București, cu zâmbete sincere și calde. Dar am descoperit cu adevărat
lumea lui Momo in tabara de la Bran, unde intr-un peisaj de vis, am trăit clipe fantastice de apropiere, de poveste și de o intimitate atât de naturala fara să simți o privire cercetătoare , fara să îți faci griji pentru pararea celorlalți pentru că toți eram la fel și voiam același lucru: să fim noi alaturi de copiii noștri care acolo sau fost liberi, au fost veseli, au explorat, au fost fericiți! Echipa este minunata, i-au susținut pe copii, pe fiecare, respectându-le ritmul, fără grabă, cu înțelegere si dragoste. Activitățile propuse adulților de către Monica Reu au reușit în maniera-i cunoscuta să ne umple și nouă paharul încât am avut niște zile minunate ! Natura, dragostea, firescul, aventura si oamenii speciali ne fac să vrem sa repetam experiență și să așteptăm cu nerăbdare să reînceapă! (Anda Zamfiroiu)


Pentru noi, tabara cu Momo Family a fost asa ca o calatorie prin viata: incepand cu o reintoarcere in copilarie, pentru ca ne-am jucat, doamne ce ne-am mai jucat, asa ca pe vremuri, ca la bunici, continuand cu ocazia minunata de a ne aminti cum a inceput iubirea noastra, a parintilor si cum a aparut Eva si ne-a facut vietile extraordinare, ca in
cele din urma sa descoperim ce frumos este sa fim impreuna, atat noi trei, cat si noi toti care ne-am urcat sus la Potcoava si timp de o saptamana ne-am deschis inimile si am sarbatorit viata cu lucrurile ei simple si valoroase.

Toti Momoamenii sunt minunati, dar Mira cu initiativa ei face lucruri cu adevarat miraculoase, pentru noi experimentele si orele petrecute cu Monica si Ian au fost extrem de pretioase, iar Oana cu inima ei maaaare este cel mai frumos om pe care l-am cunoscut in ultimele luni. Va multumim din suflet.   (Simona, Adi si Eva)


 “Draga Mira, as vrea sa iti mulțumesc pentru tot ce faci si ne-ai oferit, pentru conectarea pe care o aduci in familia noastra, pentru comunitatea frumoasa pe care o construiești. 
Ne-a placut tare mult in tabara si anul acesta si am reveni cu drag si anul viitor.. Ne-am bucurat de locatia extraordinara ( nu stiu cum le găsești,  de meniul sănătos, de oamenii pe care ii aduni in jurul tau si in echipa ta; Am avut ocazia sa interiorizam mai bine experiențe si informații care au fost prezente si anul trecut. Fam Milasan, Cluj


“Noi ne simtim marcati de frumos si de trairi minunate. O tihna placuta sufletului, inundati de bucuria privirii si plini de amintiri dragi. Si da, Doamna Mona ne simtim recunoscatori pentru toate aceste emotii pe care voi Momolinii ni le-ati inlesnit” (Rodi, Cristi si Luca Tramvai)


“O saptamana de relaxare mintala si emotionala. M-am simtit ca intre prieteni din secunda 1, si asta ma ajutat sa ma eliberez de toate gandurile si emotiile negative, adunate in ultimele luni acasa si la serviciu. Sentimentul care ma incearca acum este implinirea, nevoile mele de conectare cu fetita mea, de relaxare, odihna, miscare, socializare simt ca au fost atinse pe deplin. Voi mai reveni cu siguranta in tabara, va multumesc”


Multe amintiri frumoase care umbresc orice gand. Peisaj mirific care aduce multa energie si incarcare pozitiva. Copiii ultra bucurosi pentru aceasta vacanta “altfel”. Dorinta exprimata de a ne face surprise unii altora. Speranta in a ne accepta asa cum suntem, pentru ca suntem perfecti asa cum suntem. Confirmarea si constientizarea multor sentimente. Fericirea de a avea noi amintiri frumoase de adaugat in bagajul copilariei fetelor noastre. Puritatea naturii” – “Eu m-am simtit fericita-trista la inceput si am avut multe emotii”


“Safira a zis: mi-a placut ca m-am jucat cu copiii, chiar daca nu am fost pregatita sa impart jucariile. Mi-a placut ca am stat cu parintii. Noi am trait clipe minunate. Am trecut prin mai multe stari: bucurie, emotii de eliberare, experiente care m-au determinat sa ma bucur si mai mult de viata. Ne-am fi dorit sa dureze mai mult aceasta tabara”


“Simt recunostinta si bucurie pentru toate momentele frumoase. M-am bucurat de o companie buna, compania copiilor, a parintilor, a organizatorilor, a gazdelor, a naturii inconjuratoare. A fost o tabara minunata in care imi doresc sa mai revenim in fiecare an, ca un SPA pentru suflet. Alexandru mi-a spus ca s-a simtit bine si cel mai mult i-a placut Balul (petrecerea de final).


Activitatile deopotriva pentru copii si parinti sunt foarte frumoase, firesti, introduse natural, cu bucurie si noi le-am primit si bucurat de ele, multumim! PS. Biletele de dimineata sunt magice, precum cadourile de Craciun”


“Orice calatorie se sfarseste, insa intotdeauna apar noi drumuri si oportunitati. In aceasta saptamana a fost mult joc si creativitate, armonie si relaxare. Suntem recunoscatori pentru oamenii minunati pe care i-am intalnit si pentru timpul petrecut in natura. Va multumim”


Draga Lumea lui Momo, iti multumim pentru experienta traita in aceasta tabara, pentru caldura pe care o transmiti draga Mira, pentru momentele frumoase traite aici. A fost o experienta unica si plecam linistiti si incarcati de energie pura. Te iubim, Mira! Cu drag Alex si Mami


‘Sfarsit, inceput, oameni faini, familie, liniste, vacanta, bucurie, respect, cai, natura, carute, drumetii, pepene rosu, steag, copii, joc, natura FRUMOS!”