De ce activități împreună?

La fel ca tot ce se întâmplă la Lumea lui Momo, activitățile de sfârșit de săptămână sunt tot despre timpul copilăriei  în familie – timpul petrecut împreună de către părinți și copii. De regulă, când vorbim despre activități pentru cei mici ne gândim, nu-i așa, la un loc în care copiii își fac de lucru într-un loc, iar părinții socializează în altul. Și cu siguranță ai văzut situații în care copiii chiar nu vor să se desprindă de părinți sau nu se pot concentra la activitate și vin mereu să verifice dacă adultul mai e încă acolo.

Ei bine, la Lumea lui Momo activitățile de week-end sunt activități pe care copiii le desfășoară de regulă împreună cu părinții lor. Sunt activități dedicate conectării dintre părinți și copii, indiferent care este forma pe care o îmbracă. De aceea se și numesc ”Conectare prin Joacă”. Copiii au mare nevoie să se conecteze cu părintele lor, mai ales dacă timpul petrecut împreună pe parcursul săptămânii este redus. Alături de părinte, copilul învață în mod activ că face parte dintr-o lume cu posibilități infinite de explorare și dezvoltare, o lume cuprinzătoare, construită pe relații sănătoase, pe respect și încredere.

Ce câștigă copilul?

Ți s-a întâmplat cu siguranță în anumite momente să ai alături un copil frustrat, căruia nu mai știi cum să-i intri în voie? Și ți-a fost greu să înțelegi, iar uneori „rușine” că erai privit de ochi iscoditori? Comportamentul său era doar o modalitate de a-ți atrage atenția, de a se face văzut și auzit.  Atunci când petreci timp de calitate alături de copilul tău, când îi acorzi toată atenția de care are nevoie, vei vedea că devine cooperant– pentru că deja faceți echipă împreună.  

Copiii până la 6 ani învață cel mai bine prin imitație, atunci când văd cum se să fac lucrurile și repetă pe cont propriu, și mai puțin atunci când li se spune. Au nevoie să te simtă alături, pe tine, părintele lui, să fie susținut să facă lucruri de unul singur, chiar dacă s-a „mozolit” toata foaia, iar buburuza din plastilină seamănă mai mult cu un bondar.

Cum ne jucăm?

Activitățile de week-end de la Lumea lui Momo sunt despre interacțiune, imaginație și contribuție. Temele propuse îmbracă diverse forme, de la olărit la țesut și tapiserie, la educație muzicală la confecționat globuri, brutărit, pregătit de mucenici sau dulciuri raw vegan, vopsit ouă, explorări senzoriale cu diverse materiale, ascultat povești etc. Intenția noastră este să cuprindem o serie cât mai largă de activități adaptate ritmului de creștere al copiilor și intereselor lor. În plus, ne-am propus  să acoperim toate momentele importante ale anului. Copiii deprind astfel un anumit ritm, înțeleg mai bine semnificația unor sărbători care fac parte din lumea noastră, previzibilă și plină de simboluri.

Beneficii pentru copil:

 • Își dezvoltă manualitatea și dexteritatea;
 • Deprinde noi abilități de comunicare și relaționare;
 • Crește stima de sine, încrederea în forțele proprii și dezvoltă autonomia;
 • Învață lucruri noi, se joacă, se relaxează;
 • Crește încrederea în părinte, petrece timp de calitate și stabilește o mai bună comunicare cu acesta;
 • Învață interacțiunea în grup, lucrul în echipă cu părintele, dar și relaționarea cu un alt adult: instructorul;
 • Se simte important că îi acorzi timpul tău liber și devine mai cooperant.

Beneficii pentru părinte:

 • Te conectează la copilul interior, te relaxează;
 • Petreci un timp de calitate cu copilul său și întărești relația părinte-copil;
 • Stabilești o mai bună comunicare fizică și emoțională cu copilul, bazată pe încredere și cunoaștere;
 • Îți stimulează creativitatea și deschide apetitul de a inventa jocuri, povești și jucării;
 • Ai acces la o comunitate de părinți cu valori și preocupări comune.
 • Participi la atelierele lunii în curs

Conectare prin Joacă se întâmplă în fiecare weekend, la aceeași oră, doar tematica atelierului este diferită. Abonează-te la newsletter-ul Lumea lui Momo și vei primi săptămânal informații despre poveștile pe care le-am pregătit pentru luna în curs. Trimite-ne un e-mail la [email protected] cu subiectul newsletter și noi te vom introduce în baza de date.  

Activitățile urmăresc devoltarea competențelor pe grupa de vârstă comunicată. Părinții sunt invitați să participe, pentru a se conecta la copilul lor, prin joc și joacă, imaginație și creativitate.

Grupul nostru de lucru este format din maxim 8 copii și 8 părinți (în sală intră un singur părinte), iar participarea se face doar pe baza unei rezervări prealabile. Detalii se pot obține la tel. 0723.565.113.

Info administrativ:

Cost atelier: 60 lei (părinte + copil)
Durata: 60 minute
Loc: Lumea lui MOMO, Str. Ipotești nr. 23, Sector 4, București

Notă: Pentru garanția rezervării, recomandăm să vă înscrieți în scris la [email protected] Anulările se fac tot în scris, până vineri la ora 18.00. Taxa de participare se achită odată cu prezentarea la atelier. Vă așteptăm cu drag, avem ceai din belșug și multe îmbrățișări de oferit.